Trys Karaliai paskelbė švenčių pabaigą

  • Teksto dydis:

Kaunas tradiciškai užbaigė Kalėdų laikotarpį ir iškilmingai pasitiko Tris Karalius – Kasparą, Merkelį ir Baltazarą. 

Kaunas tradiciškai užbaigė Kalėdų laikotarpį ir iškilmingai pasitiko Tris Karalius – Kasparą, Merkelį ir Baltazarą. Rytų išminčiai sveikino kauniečius ir miesto svečius, pranešę, kad jau baigėsi kalėdojimo, svečiavimosi ir linksmybių laikas.

Karalius lydėjo persirengėliai, nešini žibintais ir karališkomis dovanomis: auksu, smilkalais, mira. Eiseną mušamų būgnų ir kapelų muzikos fone vedė žvaigžde rankoje nešinas Angelas. O nuo jo netoliese sukinėjosi Giltinė.

Geros kloties linkėdami Trys Karaliai ir džiūgaujanti palyda linksminosi prie Kauno miesto savivaldybės, Istorinės prezidentūros, sveikino V.Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojus, mininčius 90 metų veiklos sukaktį, pakeliui į Rotušės aikštę stabtelėjo prie prakartėlės.

Senasis Krivis žmonėms, susirinkusiems prie debesų eglės, paskelbė, kad sugrįžo saulė ir prasidėjo Etnografinių regionų metai Lietuvoje. Kalėdotojus ir šventės dalyvius pasveikino miesto meras Andrius Kupčinskas. O Šeimininkas su Šeimininke ragino dainuoti ir šokti, priminė, kad jau metas kibti į naujų metų darbus, kvietė nupuošti Kalėdų egles. Vyko eglučių surinkimo akcija – miestiečiai atsisveikino su savo namų žaliaskarėmis.

Rotušės aikštėje koncertavo folkloro ansambliai ,,Žaisa“, ,,Kupolė“, „Bitula“, jiems talkino ,,Sodyba“, ,,Jotija“, ,,Ratilėlis“, ,,Brydė“, „Alda“, kapelos ,,Lankesa“, „Berželis“. Koncertą vainikavo šokio su ugnimi studija ,,Ugnies valdovai“, kurie parodė išskirtinę programą: liepsnojo saulės ir ugnies ženklai, sukosi degantys ratai, simbolizuodami šviesos sugrįžimą: tamsa traukiasi – dienos ilgėja.

Kauno tautinės kultūros centras nuoširdžiai dėkoja visiems, padėjusiems padovanoti miestui šventę „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Soslan

Soslan portretas
TRYS KARALIAI KAUNO TAUTINES KULTŪROS CENTRAS Taip

žaliaskarė

žaliaskarė portretas
Smagia buva

Vilytė

Vilytė portretas
labai gražus renginys... AČIŪ TAUTINĖS KULTŪROS CENTRO KOLEKTYVUI už įvairius renginius miesto visuomenei.... dirba kolektyvas tikrai nuo širdies... PUIKIŲ METŲ VISIEMS...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių