Trys karaliai atkeliavo į Kauną

Trys karaliai – jau Kaune. Penktadienio popietę jie Punsko lietuvių vaikams pažadėjo perduoti knygų, o ilgamečiui Kauno valdininkui Sigitui Šliažui prisiekė padėti, jeigu jo nauji darbai strigs.

Diena nuo Kalėdų jau per gaidžio žingsnį ilgesnė, o trijų karalių – Merkelio, Baltazaro ir Kasparo – žingsniai bent trijų metrų ilgio, tad milžinų svitai reikėjo sparčiai dėlioti žingsnius, kad neatsiliktų.

Kauno tautinės kultūros centro nariai ir kiti kauniečiai žygiuoti pradėjo nuo fontano Laisvės alėjoje. Eisenos dalyviai persirengė tautiniais kostiumais, giltinėmis, angelais ir nešini karalių dovanomis – auksu, smilkalais  –linksmai dainavo bei kvietė visus prisijungti prie jų.

Ties Vinco Kudirkos viešąja biblioteka trys karaliai trumpam sustojo. Biblioteka jiems perdavė vaikiškų knygų, kurias šie pažadėjo perduoti Punsko lietuvių vaikams.

Neilgai trukę karaliai sutiko su svarbiu postu Kauno miesto savivaldybėje atsisveikinantį S. Šliažą – pasidžiaugė jo gyvenimo pokyčiais ir naujais iššūkiais, palinkėjo sėkmės ir prižadėjo, kad viskas bus gerai, o jei ne, tai jam padės.

Eisena atlingavo iki Rotušės aikštės, kur surengtas folkloro ansamblių teatralizuotas koncertas „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“.

Nors Rotušės aikštėje Kauno kalėdinė eglutė stovės iki pat mėnesio pabaigos, čia galima atsisveikinti su savosiomis – žaliaskarės bus surenkamos, o po to perdirbamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lijopardas

lijopardas portretas
Krabas kupcikas ir garbas

Ui

Ui portretas
Žydų propaganda

Violeta

Violeta portretas
Labai Saunus Renginys..... Saunuoliai Tautines Kulturos Centro darbuotojai... Daug puikių renginių ten vyksta.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių