„Titanikas“ – su gyvu muzikiniu takeliu

Tarptautinė kompanija "Avex Classics International" kauniečiams siūlo sugrįžti į legendinį "Titaniką" su gilesne emocija ir stipresniu garsu.

Daugiau įtaigos

"Tai bus įspūdingas reginys", – likus vos kelioms dienoms iki projekto "Titanic Live" sprogimo "Žalgirio" arenoje, kalbėjo Kauno simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

Esate teisūs manydami, kad tūkstančius talpinančioje, vienam vakarui kino sale virtusioje arenoje bus rodomas vienas populiariausių visų laikų filmų, virpinusių ir tebevirpinančių ne tik jautriausių moterų, bet ir kietakakčių vyrų širdis. Pasak projekto sumanytojų, įsimylėjėlių kelionę pasakojanti drama bus rodoma įspūdingo dydžio HD ekrane, originalo kalba su lietuvių subtitrais.

Sustiprintos muzikantų pajėgos

Esminis skirtumas tas, kad Jameso Camerono režisuoto filmo garso takelis bus atliekamas gyvai. Kino juostai akompanuos jungtinės kauniečių ir užsienio svečių pajėgos: beveik šimto muzikantų simfoninis orkestras, Kauno berniukų chorinio dainavimo mokyklos "Varpelis" vaikai ir solistai iš užsienio.

"Vakaro metu išgirsite egzotinių instrumentų, kurių mes neturime. Tai airiškos fleitos, dūdmaišiai, mandolinos, krūva sintezatorių, keletas arfų, – sunkiąją artileriją vardijo A.Treikauskas. – Visas orkestras dvigubinasi. Tarkim, pirmųjų smuikų bus šešiolika, antrųjų – keturiolika."

Muzikantai, solistai ir choristai su dirigentu Neilu Thomsonu priešakyje repetuoja jau ne vieną dieną. Savaitės pradžioje projekto dalyviai natas šlifavo Vytauto Didžiojo universiteto salėje.

"Filharmonijoje niekaip netilptume", – A.Treikauskas vylėsi, kad arenos kėdžių pakaks visiems norintiesiems išgirsti šou, kokio iki šiol Baltijos šalyse nebuvo.

Takelis – rekordininkas

Antrojo pagal pelningumą filmo "Titanikas" garso takelis yra parduotas daugiau kaip 30 mln. kopijų tiražu. Tai visiškas rekordas.

Pagrindinė meilės filmo daina "My heart will go on", kuri suskambo atlikėjos Celine Dion lūpose, pelnė daugybę svarbių apdovanojimų ir yra įtraukta į geriausių XX a. dainų sąrašą.

Projektas "Titanic Live" jau aplankė Jungtines Amerikos Valstijas, dalį Europos ir svarbiausias Rytų Azijos šalis.

"Kai tu girdi muziką gyvai ir ji yra dominuojanti šiame projekte, tu iš tikrųjų suvoki kaip stipriai muzika lemia filmą", – po projekto "Titanic Live" premjeros kalbėjo režisierius J.Cameronas.

Ko tikimasi iš Kauno žiūrovo? "Sužinosime pasibaigus projektui", – miestiečių muzikiniu skoniu neabejojo simfoninio orkestro vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laukiam vakaro

laukiam vakaro portretas
turetu but neblogas reginys

Tu Oje

Tu Oje portretas
Tu pats snarglys! Tau iki to simfoninio dar 5kartus reiks numirt ir gimt iš naujo!

PAGALIAU

PAGALIAU portretas
puikus kaune trecadienis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių