Susipažinkite: Raudondvario gimnazijos ambasadorius

"Išsilavinęs, atsakingas, tolerantiškas, ne tik gabus, bet ir labai motyvuotas mokinys", – taip Raudondvario gimnazijos devintoką Igną Lapienį apibūdina šios gimnazijos mokytojai.

Pasak jų, I.Lapienis – bene labiausiai gimnaziją ir Raudondvarį garsinantis mokinys. Devynių mokomųjų dalykų olimpiadose, vertimo, meninio skaitymo, šiuolaikinių šokių, bardų, autorinės dainos konkursų dalyvis ir laureatas I.Lapienis vadinamas Raudondvario gimnazijos ambasadoriumi. Vaikiną, kuriam puikiai sekasi ir tikslieji, ir humanitariniai mokslai, mokytojai vadina meniškos sielos žmogumi. I.Lapienis nuolat lanko aštuonis–devynis būrelius. Be to, mokosi Šiaulių universiteto jaunųjų fizikų mokykloje "Fotonas", lanko karatė treniruotes – yra pelnęs karatė oranžinį diržą. Kaip visur suspėja?

Pasak gimnazisto mamos Gitanos Urbonienės, padeda tai, kad beveik visus būrelius Ignas lanko gimnazijoje – tai padeda taupyti laiką.

"Ignas – ne vunderkindas, jis tiesiog gabus. Manau, kad Igno norą siekti daugiau labai paskatino jo pirmoji mokytoja Aldona Truninienė. Ji Ignui, kaip ir kitiems gabiems vaikams, per pamoką neleisdavo sėdėti be darbo – vis duodavo papildomų užduočių", – pirmosios mokytojos įtaką vėlesniems sūnaus pasiekimams pastebėjo Igno mama.

Dvejus metus iš eilės Ignas tapo matematikos olimpiados nugalėtoju Kauno rajone.

"Matematika ir muzika – dvi Igną labiausiai dominančios sritys. Matematika jam sekasi puikiai, o muzika labai traukia. Ignas yra baigęs Garliavos meno mokyklos smuiko klasę, be to, yra bardo Algirdo Svidinsko mokinys. Jis groja ne tik smuiku – ir gitara, ukulėle (havajietiška keturstyge gitara – red. past.), lūpine armonikėle, būgnais", – pasakojo G.Urbonienė.

I.Lapienis – vienas iš šiemet Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo premiją gavusių pakaunės moksleivių. Skatinamosios premijos įteiktos ir trylikai kitų gabių, įvairiuose konkursuose apdovanojimus pelniusių Kauno rajono moksleivių.

Vienkartinės 100 eurų premijos įteiktos ir Babtų gimnazijos vienuoliktokui Tautvydui Juknevičiui, Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos dvyliktokei Monikai Bačiūnaitei, Domeikavos gimnazijos vienuoliktokei Mortai Rodalevičiūtei, Garliavos Jonučių gimnazijos dvyliktokui Dariui Nikiperavičiui, Karmėlavos Balio Buračo dvyliktokui Mariui Nikiforovui, Garliavos Jonučių progimnazijos šeštokas Danielius Bertašius, Kulautuvos pagrindinės mokyklos devintokė Augustė Pikelytė, Neveronių gimnazijos gimnazistas Darius Kaluževičius, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos dvyliktokas Almantas Vitkauskas, Vandžiogalos gimnazijos gimnazistas Žilvinas Šemeta, Šlienavos pagrindinės mokyklos devintokė Gabija Dručiūnaitė, Piliuonos gimnazijos šeštokė Eila Grybinaitė, Vilkijos gimnazijos dvyliktokė Vidmantė Minelgaitė. Daugelis šių moksleivių – ne vienos, o kelių olimpiadų ar konkursų laureatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mo

Mo  portretas
Na,šaunuolis vaikas.

Ina.

Ina. portretas
Kaip gera skaityti,kad Lietuvoj yra tokiu jaunuoliu.Pagarba tevams,pagarba mokytojam ,kad sugebejo tokius uzauginti.Kiek mazai rasiniu apie gerus darbus,saunuolius jaunima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių