Spektaklis „Barbora“ vienys jėgas prieš krūties vėžį

  • Teksto dydis:

Nuo kiekvieno parduoto bilieto į Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklį „Barbora“, Nacionaliniam vėžio institutui bus skiriama po vieną litą vakuuminei krūties biopsijų įrangai įsigyti.

Nacionalinis Kauno dramos teatras, bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“ ir Nacionalinis vėžio institutas pristato naują bendruomeninę akciją. Nuo lapkričio 1 dienos kiekvienas, perkantis bilietą į daugiau nei po 4 dešimtmečių atgimusį spektaklį „Barbora“ pagal J. Grušo dramą „Barbora Radvilaitė“, turės galimybę paremti Nacionalinio vėžio instituto iniciatyvą įsigyti pirmąją Baltijos šalyse vakuuminę krūties biopsijų įrangą, būtiną tiksliai ankstyvojo krūties vėžio diagnostikai, nepriklausomai nuo moters amžiaus.

„Spektaklio „Barbora“ repeticijų metu stebėjome su klastinga liga kovojančią spektaklio heroję ir panorome prisidėti prie šios ligos gydymo. Nenorime žaisti menu vardan meno, norime paskatinti mūsų moteris saugoti savo sveikatą ir rūpintis savimi, nepamiršti profilaktiškai pasitikrinti ir laiku suskubti pas gydytoją, jei nutiko bėda“, – sako Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

Onkologinės ligos motyvą spektakliui parinkusi dramaturgė Aušra Marija Sluckaitė tikina, kad būtina ne tik kalbėti apie šią ligą, bet ir laužyti užgniaužtos baimės, nutylėjimo, gėdijimosi tabu.

„Artimai bendraudama su šia liga sergančiomis moterimis, supratau, kaip svarbu jas palaikyti ir skatinti nepasiduoti nevilčiai, priešintis likimo mestam iššūkiui ir rasti savo sunkaus buvimo prasmę. Labai pritariu teatro paramos akcijai. Vertinu tai kaip gražų humanišką veiksmą“, – kalba dramaturgė A. M. Sluckaitė.

„Šiandien žmogus net eidamas į teatrą gali padaryti gerą darbą. Ši mintis mus žavi ir įkvepia, todėl vos sužinoję apie šią gražią iniciatyvą, iškart panorome prie jos prisidėti ir kviesti žmones nebūti abejingais“, – sako „Tiketa“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

„Krūties vėžys – dažniausia onkologinė Lietuvos moterų liga. Įsigiję vakuuminę krūties biopsijų sistemą galėsime pakankamai anksti nustatyti mažiausius pakitimus krūtyse, tiksliai diagnozuoti ligą ir efektyviai taikyti gydymą“, – sako Nacionalinio vėžio instituto Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjas prof. Valerijus Ostapenko.

Nuo kiekvieno parduoto bilieto į Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklį „Barbora“, Nacionaliniam vėžio institutui bus skiriama po vieną litą vakuuminei krūties biopsijų įrangai įsigyti.

Kviečiame pasižiūrėti spektaklio „Barbora“ ištrauką: 


Šiame straipsnyje: Barborateatraskrūties vėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių