Širdis užkariavęs smuiko virtuozas sugrįžta

  • Teksto dydis:

Jau ne vienus metus Vokietijoje gyvenantis, ten įsitvirtinęs ir pasaulio publikos širdis užkariavęs smuiko virtuozas Martynas Švėgžda von Bekkeris grįžta į Lietuvą tam, kad pristatytų dar niekur negirdėtus, specialiai jam parašytus jaunųjų kompozitorių kūrinius smuikui solo.

POST galerijoje visi kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę išgirsti daug netikėtų muzikinių sąskambių, eksperimentų, ieškojimų ir atradimų, kurie žada išties puikios muzikos gūsį.

Šis koncertas – tai naujausios M.Švėgždos von Bekkerio ir jaunųjų Lietuvos kompozitorių parengtos kompaktinės plokštelės "Lietuvos XXI a. raiška smuikui" pristatymas. Žymaus smuikininko idėja skatinti jaunųjų kompozitorių susidomėjimą kūryba smuikui solo yra itin svarbi ir aktuali kūrybinio repertuaro dalis. Šis unikalus jaunimo ir tikro scenos vilko bendradarbiavimas turi išskirtinę akademinę išliekamąją vertę bei konstruktyvų pedagoginį impulsą jauniems kompozitoriams.

"Man visuomet smagu dirbti su jaunais talentingais menininkais, kurie ima iš gyvenimo viską, kas reikalinga ir naudinga. Tad, jaunime, parašykite ką nors smuikui, ir aš mielai tai atliksiu", – sakė šiuo metu Vokietijoje gyvenantis smuikininkas M.Švėgžda von Bekkeris.

Daugelio tarptautinių konkursų laureatas, ilgametis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Klaipėdos universiteto menų fakulteto bei S.Šimkaus konservatorijos docentas, tarptautinių meistriškumo kursų dėstytojas, ilgametis Lietuvos kultūros garbės atašė yra ir puikus kūrinių interpretatorius, šiuo projektu reprezentuojantis jaunųjų kompozitorių kūrybą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Profesionalus M.Švėgždos von Bekkerio šiuolaikinės muzikos interpretacijų išmanymas yra viena jo vizitinių kortelių.

Visos kompaktinėje plokštelėje įrašytos kompozicijos labai skirtingos, ateityje galinčios tapti vertinga ir neatsiejama kūrinių smuikui solo dalimi. Koncerte bus pristatyti kūriniai, atskleidžiantys didžiulį kūrėjų potencialą, kūrybinę energiją bei laisvę. Kompaktinėje plokštelėje įrašyti Monikos Sokaitės, Agnės Mažulienės, Veslavo Sobieskio, Lukrecijos Petkutės, Jono Jurkūno, Dominyko Digimo, Rasos Bartkevičiūtės, Kristupo Bubnelio, Karolinos Kapustaitės ir Linos Posėčnaitės kūriniai.

Visi klausytojai turės išskirtinę galimybę įsigyti kompaktines plokšteles su atlikėjo bei kompozitorių autografais.


Kas? Martyno Švėgždos von Bekkerio kompaktinės plokštelės "Lietuvos XXI a. raiška smuikui" pristatymas.

Kur? POST galerijoje (Laisvės al. 51A, Kaunas, 4 aukštas).

Kada? vasario 11 d. 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių