Šįkart „Žalgirio“ 3x3 turnyras bus rekordinis

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį, gegužės 1 d., nuo 10 iki 20 val. prie „Žalgirio“ arenos vyks aštuntasis „Žalgirio“ 3x3 turnyras. Turnyras vėl bus rekordinis dalyvių skaičiumi, skelbia organizatoriai.

Aštuntajame turnyre žaisti krepšinį, futbolą ir tinklinį užsiregistravo net 293 komandos. Jos visą dieną varžysis šimtuose rungtynių šalia „Žalgirio“ arenos, o vakare visų turnyro dalyvių ir svečių laukia nemokamas „G&G Sindikato“ koncertas. Praėjusiais metais gatvės krepšinio turnyras buvo surinkęs 244 komandas.

Antrą sezoną iš eilės kartu Lietuvos kariuomene rengiamas turnyras šįkart dalyvius pasitiks šūkiu „Išbandyk save!“, kuris puoš ir dviejų spalvų marškinėlius, atiteksiančius kiekvienam varžybų dalyviui. Dešimt turnyro grupių buvo pavadintos Lietuvai reikšmingų mūšių vardais. Saulės mūšio grupėje besigrumsiantys aštuoniolikmečiai vaikinai kausis dėl kelialapio į Europos čempionato atrankos varžybas. Pati gausiausia bus Žalgirio mūšio grupė, kurioje jėgas išmėgins 72 suaugusiųjų komandos. „Žalgiris“ nemokamai dalyvauti turnyre pakvietė ir aštuonias „Specialiosios Olimpiados“ komandas.

Dar vienoje papildomoje krepšinio turnyro grupėje varžysis ir Europos Sąjungos programos „Erasmus+” projekto „Aistruoliai prieš smurtą“ („FansAgainstViolence“) dalyviai. Prie šio projekto, kurio tikslas – sumažinti smurtą krepšinio arenose, didinant krepšinio aistruolių supratimą ir toleranciją, įgyvendinimo prisidedantis Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos krepšinio federacija į gatvės krepšinio aikšteles sukvies krepšinio sirgalius iš Lietuvos, Turkijos, Ispanijos, Bulgarijos ir Kroatijos. Vyks finalinis šių 5 šalių fanų turnyras su įvairiais konkursais ir prizais žiūrovams.

Visą dieną vyksiančiame turnyre apsilankys ir kovas LKL atkrintamosiose varžybose pradėjusi Kauno „Žalgirio“ ekipa. Specialiose rungtyse, tarp jų ir regbio aikštėje, laimėti prizus ir mesti iššūkį žalgiriečiams galės ne tik turnyro dalyviai, bet ir svečiai. Kaip visada, „Žalgirio“ krepšininkai turnyre apsilankys net du kartus. Taip pat ant specialiai įrengtos scenos žalgiriečiai lauks visų norinčių su jais įsiamžinti nuotraukose.

Penkiolikoje krepšinio aikštelių, tinklinio aikštyne ir futbolo aikštėje vyksiančio turnyro nugalėtojų komandų lauks vertingi „Žalgirio“ ir rėmėjų prizai. Be to, Kauno „Akropolis“ dovanų čekiais apdovanos stilingiausią turnyro komandą.

Turnyro metu laukiami visi sporto entuziastai. Tie, kurie nelies prakaito krepšinio, tinklinio ar futbolo aikštelėse, galės tiesiog pasidžiaugti puikiu reginiu ar išbandyti save futbopulo varžybose, „Utenos alaus“ pramogų erdvėje ir kitose linksmybėse, o apie 20 val. savo koncertą pradės „G&G Sindikato“ vyrai.

Renginį prie „Žalgirio“ arenos prieš 10 val. atidarys „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.


Kauno „Žalgirio“ 3x3 turnyro tvarkaraštis:

09.50 val. – Turnyro atidarymas („Žalgirio“ vyr. treneris Š.Jasikevičius)

11.00 val. – parodomosios vaikų regbio varžybos

12.45-13.15 val. – Dalyvių ir žiūrovų fotosesija su žalgiriečiais

13.15-13.45 val. – Žaidimai su žalgiriečiais (dalyvauja I.Vougioukas, J.Randle‘as, E.Ulanovas, V.Lipkevičius, S.Vene, K.Vecvagaras)

14.15-14.45 val. – Finalinės rungtynės jauniausiųjų ir „Specialiosios Olimpiados“ grupėje (stebi ir prizus įteikia M.Pocius)

15.30-15.45 val. – Finalinės rungtynės Mišrioje grupėje (stebi ir prizus įteikia R.Seibutis)

15.45-17.00 val. – Dalyvių ir žiūrovų fotosesija bei žaidimai (tarp jų ir regbio) su žalgiriečiais (dalyvauja P.Jankūnas, B.Motumas, O.Hanlanas, L.Lekavičius, M.Sajus)

17.10-17.40 val. – Tinklinio turnyro finalas

18.00-18.20 val. – Futbolo turnyro finalas

18.30-20.00 val. – Finalinės rungtynės septyniose krepšinio grupėse ir apdovanojimai (stebi ir prizus įteikia R.Javtokas, D.Songaila, D.Maskoliūnas)

20.00 val. – nemokamas „G&G Sindikato“ koncertas


Šiame straipsnyje: 3x3 turnyrasŽalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių