Senosios prieplaukos amfiteatre – nemokamos filmų peržiūros

  • Teksto dydis:

Vasarai persiritus į antrąją pusę, Kauno neapleidžia kinematografinė nuotaika: kiekvieną trečiadienį 21.30 val. filmų entuziastai kviečiami susiburti Senosios prieplaukos amfiteatre, kur rodoma „Krantinės kino" programa.

Liepą kauniečiams buvo pristatyti keturi festivaliui reikšmingi filmai, likusią vasaros dalį Tarptautinis Kauno kino festivalis miestui padovanos dar tris kūrėjų iš skirtingų šalių kino seansus.

Šiandien, rugpjūčio 14 d., „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva" pristato dramą „ Po tuo pačiu dangum" (2012 m.). Režisierės Saaros Cantell filmas – pasakojimas apie trijų tos pačios giminės moterų gyvenimus, pasirinkimus ir paslaptis, perduodamas iš kartos į kartą.

Rugpjūčio 21 d. žiūrovai kviečiami į lietuvių režisieriaus Šarūno Barto filmą „Eurazijos aborigenas" (2010 m.) – kinematografinę odisėją apie tarp Vilniaus, Maskvos ir Paryžiaus besiblaškantį, abejonių kamuojamą Geną, pasirįžusį tapti geresniu žmogumi.

Rugpjūčio 28 d., paskutinį vasariško kino vakarą, vainikuos legendinio režisieriaus DavidoLynch'o kūrinys – siurrealistinis ir mistiškas filmas „Vidaus imperija"(2006 m.).

Visi kino seansai nemokami, filmai bus rodomi originalo kalba su angliškais ir lietuviškais subtitrais, o įvertinę filmą, žiūrovai turės galimybę laimėti akreditaciją į artėjantį Tarptautinį Kauno kino festivalį, vyksiantį rugsėjo 25 - spalio 6 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių