Senamiestyje – šokių ir mados sūkurys

Kauno Rotušės aikštėje įsisuko tradicinis renginys "Šokantis senamiestis". Šokių svaigulys užbūrė įvairaus amžiaus kauniečius.

Gyvenimo aistra

Šeštadienį šokio mėgėjai susirinko į pagrindinę miesto aikštę. Čia netrūko nei linijinių šokių žingsnelių, nei aistringųjų tango ritmų, nei šiuolaikinio šokio akcentų. Renginyje "Šokantis senamiestis" užsikrėsti šokių ritmu kvietė patyrę šokėjai, tikinantys, kad šokis – tai visas gyvenimas.

"Tai yra gyvenimo pagrindas, didžiausia svajonė. Šokis jau tapo gyvenimo būdu, kurio negali pakeisti, nes tai buvo svarbu nuo pat vaikystės", – kalbėjo neoklasikinio baleto grupės vadovė Jurga. Ji pridūrė, jog šokiais susidomi vis daugiau vaikų ir jaunuolių, todėl smagu savo patirtį perduoti kitiems. Moteris sakė, kad dalyvaudama "Šokančiame senamiestyje" padidina galimybę sulaukti ir taip trūkstamų berniukų šokėjų.

Argentinietiško tango šokius pristatanti Brigita taip pat įsitikinusi, kad šokis yra pomėgis ir gyvenimo būdas, o galimybė šokti Kauno širdyje yra neįkainojama.

Šokis Kauno senamiestyje

Senamiestyje pajusti šokio dvasią galėjo kiekvienas kaunietis ir miesto svečias. Dieninėje šventės dalyje įvairūs šokių kolektyvai pristatė savo šokius ir kvietė lankytojus prisijungti išbandyti įvairių stilių šokių žingsnelius.

Tik po linijinių šokių pamokos kaunietė Inga sakė, kad šokti buvo karštoka, tačiau jausmas vis tiek geras, nes aikštėje tvyro gera aura ir tai suteikia gerą jausmą. Šokių kolektyvų atstovai taip pat tikino, kad pasirodyti Kauno senamiestyje visada būna labai smagu.

"Mūsų vaikams labai svarbu šokti scenoje, nes tai – pirmas renginys, mūsų šokių sezono atidarymas. Mergaitės labai darbščios, visą vasarą šoko, tad pasirodymas labai smagus", – kalbėjo Jurga.

Šokio studijos "Aura" atstovai Rotušės aikštėje jautėsi kaip namuose, nes dažnai tenka šokti viešosiose erdvėse, o ir studija pačiame Kauno senamiestyje.

Šeštadienį nuo pietų Rotušės aikštę buvo užėmę šokių kolektyvai, o pavakarę miestiečius pasitiko profesionalių šokėjų pasirodymai.

Mados paslaptys

Šalia šokėjų Rotušės aikštėje įsitaisė ir dizainerių mugė "Mados kodas". Kauniečiai galėjo įsigyti įvairių rankų darbo papuošalų, drabužių ar kitų aksesuarų. Dizaineriai tikino, kad šiais metais madingi laisvi drabužiai.

"Vilnoniai apsiaustai – pončai labai populiarėja. Neseniai sugalvojau, kad reikia patobulinti esamus apsiaustus ir pridėti įvairių detalių, tokių kaip kišenės ar rankovės. Įsiklausėme į žmonių lūkesčius ir taip sukūrėme šiuos modelius", – mados tendencijas pristatinėjo Jolita.

Rankų darbo sukneles pardavinėjanti dizainerė pasakojo, kad šį sezoną siūlo patogių ir elegantiškų drabužių. Jais domisi įvairaus amžiaus moterys. "Derinasi tai, kas tinka prie žmogaus kūno. Aukso ir sidabro spalvos šiek tiek išeina iš mados, atsiranda varis. Išlieka laisvos formos ir drabužiai virš kulniuko", – tikino Rimantė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
Šaunuoliai ir dalyviai ir organizatoriai

manau renginys pavyko

manau renginys pavyko portretas
tame laisvai prieinamame sektoriuje, kur buvo sustatytos kėdės, jos buvo pilnai užimtos pagrinde garbaus amžiaus žmonių, menančių Lietuvos išlaisvinimo kovų dienas, net ne maža dalis buvo stovinčių žiūrovų. Kiek mažiau buvo žmonių tame aptvertame sektoriuje, kuris skirtas tiems kurie prisitaikė prie nepriklausomybės. Ten matėsi gana daug laisvų vietų prie staliukų ant kurių stovėjo nepradaryti gėrimų buteliai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių