„Senamiesčio žiogas“ griežė paskutinį kartą

  • Teksto dydis:

Vakar Kaune baigėsi dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ era – nuskambėjo paskutinio uždarymo renginio akordai.

Per dešimt metų Kauno senamiestyje buvo suorganizuoti 47 renginiai su menininkų parodomis ir kūrybinėmis dirbtuvėmis vaikams. Iš viso festivalyje pasirodė daugiau nei 200 atlikėjų.

Festivalio „Senamiesčio žiogas“ uždarymo renginį pradėjo jaunas ir talentingas dainuojamosios poezijos atlikėjas Vytenis Kazlas. Antroji scenoje pasirodė grupė „Baltasis kiras“. Publika išgirdo ne tik naujus kūrinius, bet ir kartu dainavo žinomas dainas „Lūpytės“, „Saulė šviečia“.

Uždarymo koncerte taip pat pasirodė Kostas Smoriginas, kuris savo balsu ir dainomis klausytojus tiesiog užbūrė. Tačiau užliūliavo neilgam – Andrius Kaniava ir grupė publiką privertė šypsotis ir linguoti.

Prasidėjęs lietus neišgąsdino daugiau nei tūkstančio į festivalį susirinkusių klausytojų. Džiaugsmingai su šokiais ir dviem bisais grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ užbaigė dešimt metų trukusią „Senamiesčio žiogo“ muzikinę kelionę.

Festivalio uždarymo renginyje taip pat vyko „Paukščio spintos“, „Kūrybos kampas 360“ ir „Vaikystės sodas“ organizuojamos kūrybinės dirbtuvės vaikams ir jaunimui. Buvo pristatyta Jono Danielevičiaus fotografijos darbų paroda „Žiogo muzikinė kelionė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių