Savaitgalį kauniečiai linksminosi Hanzos dienose

  • Teksto dydis:

Vakar kauniečius džiugino ne tik puikus oras, bet ir kasmetinių Hanzos dienų renginiai. O jų, išties, netrūko! Šeštadienį prasidėjo IX tarptautinis riterių turnyras Lietuvos kariuomenės Vado kalavijui laimėti, Pasaulio galiūnų rasto kėlimo čempionatas, kurį nugalėjo Vidas Blekaitis, grupių RJQ ir Eglės Petrošiūtės, „Freaks on Floor“, „Kings of Leon Tribute“ ir dainininkės Kotrynos Juodzevičiūtės koncertai.

Pagrindinę šventės dieną vainikavo bene laukiamiausias renginys – spektaklis-inscenizacija Kauno pilies šturmas. Kauno Hanzos dienų simboliu tapęs pasirodymas šiais metais buvo kaip niekad atnaujintas. Spektaklio režisieriai Karolis Jankauskas ir Šarūnas Kirdeikis jį praturtino trimatės erdvės projekcijomis, šviesų bei vizualizacijų efektais ir kvietė apžvelgti, koks Kaunas yra dabar, kodėl jis toks tapo ir kokį miestą regėsime ateityje.

Šįvakar 18 val. uždarymo koncerte pasirodysianti kultinė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ apdovanota net dviem M.A.M.A. apdovanojimais – „Metų proveržio“ nominacijoje ir už geriausią vaizdo klipą „Į Venesuelą“, kuris „Youtube“ kanale peržiūrėtas daugiau nei 700 tūkstančių kartų ir susilaukė pačios Venesuelos žiniasklaidos dėmesio. Koncertą tiesiogiai transliuos naujienų portalas „15min“.

Šiemet Kauno Hanza dienas kartu su Kauno miesto savivaldybe organizuoja kūrybos namų ELITAZ komanda, kuri turi sukaupusi daugiau nei 10 metų patirtį renginių organizavimo srityje bei TV produkcijos gamyboje. Tai ne pirmas kartas, kai ši komanda bendradarbiauja su Kauno miestu – 2014 metais vasario 16 d. Kauno Nepriklausomybės aikštėje rengė koncertą „Švęskimę laisvę“, o 2015 m. – Kauno rotušės aikštėje Kalėdų eglės įžiebimo ir „Išsipildymo akcijos“ paramos koncertą.


Šiame straipsnyje: Hanzos dienoskaunasrenginiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

girtam

girtam portretas
o kur jūs tą haremą matėt?Alaus bare? :)

:)

:) portretas
O prie ko čia haremas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių