,,Šarkoje“ – žalvaris, kvepalai ir akordeono muzika

Šeštadienį Kauno kultūros centre ,,Tautos namai" įvyko papuošalų, aksesuarų ir knygų edukacinė mugė ,,Šarka". 

,,Šarka – gudrus, smalsus paukštis, mėgstantis puoštis, – šypsojosi Kauno kultūros centro ,,Tautos namai" kultūrinės veiklos vadybininkė Jolanta Lakštinienė. – Iš pradžių į šventę norėjome pakviesti talentingas merginas pasidalyti savo rankdarbiais, idėjomis. Tačiau į mugę atvyko ir profesionalai, tad buvo galima išvysti ir talentingų mėgėjų darbų, ir pasigrožėti sudėtingais profesionalų kurtais papuošalais."

,,Šarkoje" buvo galima išvysti ir rankdarbių su akmenėliais, gintarais, įmantrius dirbinius iš kristalo, įvairaus stiklo, floristinių mandalų, kūdikio maitinimo karolius, žaidimų iš popieriaus.

,,Tikiuosi, kad žmonių ateis", – vylėsi savo knygą ,,Kvepalai", devynių rūšių kvapus, kvepiančius kamuoliukus, žvakes bei kvapus automobiliui su asistente pristatęs Aistis Mickevičius.

Didžiojoje salėje žiūrovai paniro į papuošalų kolekciją ,,Žalvario jūra": su žila senove lyginamos žalvarinės grožybės buvo pritaikytos modernioje kasdienybėje.

Netrukus vieną grožį pakeitė kitas – ,,Šarkos" vinimi tapusi Italijoje gyvenanti garsi akordeonistė Aurelija Matulevičiūtė. Garsios grupės ,,Aerosmith" koncerte grojusi žavi mergina, scenoje pasivadinusi AuremA, padovanojo virtuozišką muziką.

Deja, šviesią ir saulėtą šeštadienio dieną jos klausėsi tik apie 50 žmonių.

,,Gaila, – atsiduso J.Lakštinienė. – Jei ji gyventų Lietuvoje, ji būtų žinoma ne mažiau nei Martynas Levickis. Be to, šį šeštadienį turbūt Kaune vyko pernelyg daug renginių."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusivylusi

Nusivylusi portretas
Norėčiau pritarti dėl renginių anonsavimo stokos.Būtų aktualu sužinoti apie būsimus ir vykstančius renginius, o ne "post factum".

FAKTUKAS

FAKTUKAS portretas
Ar jau Sėlenis tik tokius niekus sugeba parašyti ?

Tikrai gaila

Tikrai gaila portretas
kad nežinojau apie tokią parodą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių