Kauno botanikos sode laukia muzikinis desertas

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 4 d. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Kauno botanikos sode klausytojai išgirs dainininkės Simonos Jakubėnaitės balsą ir saksofonininko bei kompozitoriaus Liutauro Janušaičio styginių kvarteto „Silent Corners“ skambesį. 

Prieš metus suburtas projektas debiutavo „Kaunas Jazz“ festivalyje ir toliau keliauja po Lietuvos festivalius.

Projekto kūrėjai teigia net nebandantys tiksliai įvardinti savo kuriamos muzikos žanro. Čia susipina elektronika, džiazas, klasika ir daugybė kitų stilių netikėtai dera, palikdami scenoje švelnų ir negirdėtą skambesį. Koncerto solistė S. Jakubėnaitė, paklausta, kokiam muzikos stiliui ji pati labiausiai prijaučia, teigia negalinti savęs „įrėminti“ ir yra linkusi į eksperimentus, nes tik tuomet gali gimti netikėtos ir sėkmingos idėjos.

Simona Lietuvoje išpopuliarėjo prieš kelerius metus, tapusi viena iš Lietuvos atstovų tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija“. Tuo metu ji dar tik žengė pirmuosius žingsnius scenoje, tačiau neilgai trukus nukreipė savo muzikinę veiklą į džiazo muziką ir įstojo į prestižinį Berklio koledžą Bostone, Jungtinėse Amerikos valstijose.

Baigus studijas, anot Simonos, širdis vis dėlto traukė grįžti į Lietuvą, tad taip ir įvyko – čia dainininkė įkūrė studiją ir užsiima muzikine bei pedagogine veikla.

„Lietuvoje auga puikų muzikinį skonį turinti jaunoji karta, bet, deja, neformato muzikai mūsų šalyje vietos kol kas nedaug, nors, kita vertus, tokios muzikos ir neturi būti daug – juk ji yra desertas, o ne pagrindinis patiekalas“, – pasakoja solistė S. Jokubėnaitė.

Didelė dalis muzikanto ir kompozitorius L. Janušaičio atliekamos muzikos remiasi į nuolatinę improvizaciją. Būtent jis tapo pirmuoju lietuviu, gavusiu stipendiją studijuoti jau minėtame Berklio koledže. Ten ir susidūrė Liutauro bei Simonos kūrybiniai keliai.

Rugpjūčio 4 d. koncerte VDU Kauno botanikos sode L. Janušaitis gros saksofonu ir klavišiniais.

Visi tie, kurie nori pamatyti, ko verti žmonės, studijavę koledže, išleidusiame tokius muzikantus, kaip John Mayer, Diana Krall, Jan Hammer, kviečiami rugpjūčio 4 dieną 19 val. į VDU Botanikos sodą, kur pasirodys „Simona Jakubėnaitė & Silent Corner“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių