Rotušės aikštėje kauniečiai kalbėjo ir apie Kalėdų stebuklą

Šaltą, bet šviesią antrą Kalėdų dieną minios besišypsančių kauniečių ir miesto svečių su vaikais bei anūkais užplūdo Kauno senamiestį. Jie grožėjosi tituluota eglute, prakartėle ir smaginosi atviroje čiuožykloje.

Su šeima ir seneliais kartu Kūčias Kaune praleidusi Irma Bunkiene penktadienį su dukra apsilankė jau kelintus metus iš eilės prie Rotušės išlietoje atviroje čiuožykloje.
Netrukus 9 metų gimtadienį švęsianti jos dukra Rusnė pirmą kartą gyvenime su pačiūžomis stojo ant ledo.

Paklausta, kaip sekasi, sunkiai alsuodama į medinę tvorą pasirėmusi mergaitė šyptelėjo: "Baisiai."

"Gerai sekasi, gerai, dar nei karto nenukrito, – šypsojosi Rusnės mama. – Nuostabus oras, nuostabi diena. Savaitgaliui važiuosime pas vyro tėvus į Platelius. Didžiausias Kalėdų stebuklas, kai susirenka visa šeima, visi artimieji. Iš viso – apie 20 žmonių."

Prie čiuožyklos apsilankiusiam garsiam fotografui Romualdui Požerskiui Kalėdų stebuklas – šiemet išleistas jo albumas apie svarbius mūsų šaliai įvykius – "Lietuva 1988–1993".

"Čia apsilankėme su šeima – anūkės mokosi čiuožti, – R.Požerskis mostelėjo ranka į klupinėjančią ant ledo savo dukrą gaudantį sūnų Povilą. – Nuostabu, kad 7, 6 ir 5 metų mūsų anūkės vis dar tiki Kalėdų stebuklu ir laukia Kalėdų senelio. O mūsų trys anūkai per šventes buvo kaip trys angeliukai."

Kitiems metams Romualdas sau palinkėjo neprastesnių metų: "Stebuklas būtų, kad nebūtų blogiau nei šiemet. Ir vis dar keliaučiau. Šiemet lėktuvu skridau 17 kartų, tad būtų nuostabu ir kitais metais keliauti."

Iš Marijampolės, kur devyniese šventė Kūčias, atvykę 32 metų Tomas su žmona, jo seserimi Kaune aplankė uošvius.

"Patiko", – apžiūrėjęs prakartėlę su avimis, nusprendė Tomui ant pečių sėdintis dviejų metų sūnelis Justas.

"Gera, kai nereikia niekur skubėti, lėkti, verstis per galvą su darbais", – prisipažino marijampolietis.

"Kiekvieni metai yra stebuklas, – teigė Tomo žmonos sesuo Laura. – Kai visi sėdime kartu prie stalo su šeima, artimaisiais, kai išpakuojame dovanas ir visų nuotaikos puikios."

Vasario mėnesį 75 metų gimtadienį minėsiančio Vytauto Kačiulio jausmai Kalėdų dieną buvo dviprasmiški. Jaunatviškai atrodančio vyro sieloje grūmėsi ir gera nuotaika, ir liūdesys.

"Eglutė įdomi, man patiko. O šviečiant tamsoje turbūt ji atrodo dar įspūdingiau", – su žmona ir dviem anūkais Vytautas pirmą kartą apsilankė prie gražiausia Lietuvos egle šeštus metus iš eilės išrinkto Jolantos Šmidtienės ir jos komandos meno kūrinio. Čia jie kartu fotografavosi, vaikščiojo ir rengėsi į vienas seniausių Lietuvoje Veršvų kapines aplankyti mirusių giminių sielų.

"Ryte jau lankėmės Romainių kapinėse, – atviravo iš Kauno į Babtus persikėlęs gyventi V.Kačiulis. – Gaila, kad šių švenčių nesulaukė spalį mirusi sesuo. Jai būtų sukakę 80 metų."

Vėžiu sirgęs ir su išpjautu skrandžiu gyvenantis Vytautas neslėpė, kad buvo jau suskaičiuotos jo gyvenimo dienos, tačiau vyras dar gyvas.

"Žmogus turi suprasti, kad nėra pasaulio bamba. Turi džiaugtis gyvenimu. Gaila, kad šios Kūčios buvo šiek tiek liūdnos, nes Babtuose šventėme su žmona dviese, nors kai buvo gyva mama susirinkdavo apie 20 žmonių, – Vytautas su sutuoktine turi 6 anūkus. – Dabar šeima, giminės išsibarstė. Todėl didžiausias Kalėdų stebuklas, ko linkiu ne tik sau, bet ir visiems žmonėms, yra sveikata, ramybė ir supratingumas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

dagilina

dagilina portretas
Su sventemis visus!!! Dziugu, kad Kauno egle uzeme pirma vieta....Is menines puses ziurint tikrai subtilu ir originalu....bet man taip pat truko tos tikrosios egles.O kas del ziuozyklos prie rotuses, tai puiki ideja! tikrai nepaprastai smagu ciuozineti su savo vaikais po atviru dangumi. Linkiu visiems sveikatos, pakantumo, tolerancijos ir nuosirdumo.Bukite laimingi!

na

na portretas
taip vadinama `egle`, tai tikrai kazkokia tragedija...jau uzkniso mane ta boba su visokiais bambaliais ir plastmasem...

oncyte

oncyte portretas
atvyke prie kaledines egles nepamirsite uzsukti i Katedra Bazilika ar Jezuitu baznycia apziureti prakarteles ir pasimelsti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių