Rotušės aikštėje išdygs gerų darbų karuselė

Šeštadienio vakarą kauniečiai turės galimybę pasivaržyti dėl olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės olimpinės kepurėlės, žinomų menininkų darbų. Renginio metu parkelyje M.Valančiaus g. surinktos lėšos bus naudojamos gerų darbų karuselei sukonstruoti ir paleisti.

Ši karuselė – viena idėjų, gimusių neseniai susikūrusioje asociacijoje „Kaunietė“. Ketvirtadienį kūrybingos ir iniciatyvios kaunietės šią idėją pristatė ją nupiešdamos ant Rotušės aikštės grindinio.

Džiugu, kad dienraščio „Kauno diena“ organizuojamas projektas „Metų kaunietė“ jame dalyvavusias moteris įkvėpė susiburti ir imtis naujos prasmingos veiklos.

„Oficialus mūsų klubo startas bus per Kauno Hanzos dienas. Šiandieninė akcija bus paruošiamasis akordas“, - ketvirtadienį pasakojo viena Metų kauniečių klubo narių, „Metų kaunietė 2012" Jolanta Šmidtienė.

Menininkė kartu su dar kitomis projekto „Metų kaunietė“ finalininkėmis planuoja įgyvendinti sumanymą, skirtą didinti kauniečių didžiavimąsi miestu ir vieni kitais.

Rotušės aikštėje esančiame dviračių medyje pradės veikti darbų karuselė, kuri judės nesustodama. „Karuselėje suksis ne užrašai su socialinių projektų rėmėjų pavadinimais, o su gražiomis jų pagalba įgyvendintomis iniciatyvomis“, - akcentavo J.Šmidtienė.

Ji sakė, kad yra daugybė socialiai atsakingų įmonių, kurios pačios įgyvendina ar prisideda prie įvairių idėjų įgyvendinimo, tačiau mažai kas žino, kad šie projektai įgyvendinti privačiomis pastangomis.

„Taip pat norime atkreipti institucijų dėmesį, kad verslas ne tik žodžiais būtų skatinamas remti kultūrą, švietimą, kitas jautrias sritis“, - teigė menininkė.

Projekto „Metų kaunietė“ finalininkėms jau seniai kirbėjo mintis susiburti. „Kauniečiai mus įvertino, pagerbė. Reikia grįžtamojo ryšio. Be to, kartu galime nuveikti kur kas daugiau nei po vieną“, - kalbėjo J.Šmidtienė.

Asociacijos tikslai: vystyti bendrus projektus, taip skatinant moters įtaką visuomenėje, aktyvią tiek socialinę, tiek kultūrinę jų veiklą, informuoti visuomenę bei garsinti Kauno miestą ir Kauno moterų pasiekimus, vykdyti šviečiamąją, kultūrinę, auklėjamąją veiklą.

Parkelį M.Valančiaus g. (priešais galeriją “Balta”) „Kaunietė“ įsiūbuos šeštadienį nuo 19 val. Vyks koncertas, aukcionas, madų šou.

Metų kaunietėmis jau yra išrinktos R.Meilutytė, J.Šmidtienė ir Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė Dovilė Bubnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arnas

Arnas portretas
grazios moterys, sveikintina ideja.

Emilija

Emilija portretas
Ponia Rasa, jūs tiesiog nuostabi! Neseniai lankiausi seminare jūsų centre, dabar net nustebau pamačiusi jus ir šiose nuotraukose... Niekaip negaliu atsistebėti, kaip tokia smulki moteris gali nudirbti tokius didelius darbus, o šalia to - puikiai atrodyti! Esate labai elegantiška ir šilta, didžiausios sėkmės šiame projekte jums ir kitoms moterims!

dziugu

dziugu portretas
miestui tikrai reikia kuo daugiau ideju ir nuosirdziu zmoniu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių