Rotušės aikštę sudrebins alternatyvios muzikos koncertas

  • Teksto dydis:

Gegužės 10 d. Kauno Rotušės aikštėje įvyks didysis „Pavasario festivalio“ uždarymo koncertas! Jame pasirodys alternatyviosios muzikos grupės: „41 rūsys“, „Flash Voyage“, „Abudu“, „jauti“ ir „Baltasis Kiras“.

Koncertą pradės jau beveik du metus gyvuojanti nepriklausomo roko grupė iš Kauno „41 rūsys“. Kartu grojantys vaikinai patys kuria dainas ir siekia išpopuliarinti lietuvišką roką.

Antrieji pasirodys kauniečiai „Flash voyage“, kurių singlas „Paprasta“ užbūrė jau ne vieno klausytojo ausis. Psichodelinį roką grojanti grupė konkurse „Garažas‘18“ užėmė pirmąją vietą ir jau nekantrauja užkariauti „Pavasario festivalio“ sceną.

Po jų „indie“ stiliaus dainas atliks grupė „jauti“. Iš pavadinimo galima nesunkiai suprasti, kad 4 vaikystės draugai savo muzikoje perteikia tai, ką jaučia. Jų singlas „Akys“ „Youtube“ platformoje perklausytas jau beveik 200 tūkst. kartų.

Įpusėjus koncertui į sceną žengs grupė „Abudu“. Neseniai savo debiutinį albumą „Akys žvyro pilnos“ pristatę vaikinai teigia, kad jiems labai svarbu, jog viskas, ką jie sukuria būtų jų pačių: „Galbūt kas nors galėtų parašyti geresnį dainos tekstą ar sukurti geresnį klipą, tačiau tai jau nebūtų „Abudu“ kūrinys.“

Uždaromasis festivalio koncertas neabejotinai prabudins visus geros muzikos mylėtojus.

Renginį vainikuos jau antrus metus „Pavasario festivalio“ uždarymo koncerto scenoje pasirodysiantis „Baltasis Kiras“. Visiems puikiai žinomi grupės kūriniai „Lūpytės“ bei „Saulė šviečia“ privers šokti net ir didžiausius apsnūdėlius.

„Pavasaris būdina gamtą, tuo tarpu uždaromasis festivalio koncertas neabejotinai prabudins visus geros muzikos mylėtojus – atskleidžia koncerto organizatorius Erikas Stumbras. – Paskutiniųjų metų tendencijos parodė, jog žmonės vertina kokybišką, gyvą muziką. Siekdami išpildyti kiekvieno klausytojo lūkesčius, geriausio rezultato siekiame ir šįmet.

„Pavasario festivalis“ – nuo 2001 metų organizuojamas VDU Studentų atstovybės renginys, skirtas visai Kauno bendruomenei ir miesto svečiams. Daugiau informacijos ir festivalio programa rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių