Raudondvaryje skambėjo restauruota fisharmonija

Po pusantrų metų trukusios sudėtingos restauracijos į bažnyčią sugrįžo naujai atgimusi senosios, Pirmojo pasaulinio karo metais sugriautos bažnyčios fisharmonija.

Jos klavišus lietė dar vaikiški kompozitoriaus Juozo Naujalio pirštai. Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios klebonas Augustinas Paulauskas prisiminė, kad anksčiau jis buvo spaudžiamas perduoti šį instrumentą vienam Kauno muziejų. „Tačiau ten jis būtų tapęs tik eksponatu, kuriuo negrojama. Muziejus jo restauruoti nesiruošė“, – užsiminė klebonas.

Pasak jo, prieš pusantrų metų buvo mažai tikinčių, kad restauruoti šį vertingą instrumentą pavyks, mat senų klavišinių instrumentų restauracija labai brangiai kainuoja. „Atsirado parapijoje geras žmogus, kuris mecenavo šio vertingo instrumento restauraciją“, – džiaugėsi A.Paulauskas.

Ketvirtadienį instrumentas pristatytas parapijos bendruomenei, kitiems klausytojams. Pilnutėlėje bažnyčioje tarptautinių konkursų laureatas vargonininkas Andrius Vasiliauskas ir smuikininkas, profesorius Raimondas Butvilas koncerte atliko adventinio laikotarpio kūrinius.

Koncertų, kuriuose bus grojama atgaivintąja fisharmonija, Raudondvario bažnyčia žada surengti ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš manau

Aš manau portretas
Tai žinoma kad smagu kai sužinai viską po laiko. Įtariu ir pasiklausyt buvo susirinkę tik taukuoto snukio atstovai, nes nemačiau niekur skelbiama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių