R. Staliliūnaitės mintys sugrįžta knyga

  • Teksto dydis:

Legendinės aktorės Rūtos Staliliūnaitės gimtasis Nacionalinis Kauno dramos teatras gimimo dienai paminėti parengė išskirtinę dovaną – Didžiojoje scenoje vyks knygos apie ją "Nejaugi tai buvo: straipsniai, pokalbiai, laiškai" pristatymas.

Ši knyga – pirma ir vienintelė 2011-aisiais anapilin iškeliavusios iškilios aktorės knyga, sudaryta po autorės mirties iš jos gausaus ir įvairaus rašytinio palikimo. Intelektualūs pasisakymai, įtaigūs straipsniai, apgalvoti interviu ir jautrūs laiškai, surinkti iš rankraščių ir spaudos bei parengti kvalifikuotos bibliotekininkės, autorinių teisių paveldėtojos Dainuolės Kazlauskienės, puslapis po puslapio tarsi grąžina gyveniman legendinę asmenybę, nutviekstą neeilinio talento, istorinių vaidmenų, pelnytos garbės ir pripažinimo.

Kauno meno kūrėjų asociacijos leidykloje "Naujasis lankas" išleista knyga gausiai iliustruota retomis, daugiausia pirmą kartą skelbiamomis nuotraukomis. Ir ne tik. Tarsi knyga knygoje – pluoštas aktorės R.Staliliūnaitės ir išeivijos poeto, dramaturgo, solisto Stasio Santvaro laiškų: subtilus, intriguojantis būsenų bei jausenų dialogas.

Knygos pristatymas gimtajame aktorės teatre sutapo su kūrėjos gimtadieniu – šį sausį R.Staliliūnaitei būtų sukakę 79-eri. "Rūtos knygos atsiradimas po jos mirties liudija menininko gyvybės tęstinumą. Šį kartą R.Staliliūnaitė visus savo bičiulius ir gerbėjus kviečia į savo gimtadienio intelektualią puotą ir dovanoja dovaną – autorinę knygą", – sako Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas.

Renginyje dalyvaus knygos sudarytoja D.Kazlauskienė, knygos redaktorius Petras Palilionis, teatrologė prof. Irena Veisaitė, poetas, rašytojas Robertas Keturakis, Pašušvio mokyklos direktorė Romualda Šurkienė, rašytojas Vytautas V.Landsbergis.

Aktorės laiškus ir tekstus skaitys Liucija Zorūbaitė, Ramunė Skardžiūnaitė, Dainius Svobonas, Henrikas Savickis, Saulius Bagaliūnas, E.Stancikas. Muzikinius kūrinius atliks Ilona Klusaitė ir Šviesė Čepliauskaitė.


Kas? Knygos "Nejaugi tai buvo: straipsniai, pokalbiai, laiškai" pristatymas.

Kur? Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

Kada? Sausio 21 d. 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių