Prikelti kūrybiškumą – į technologijų seminarą

  • Teksto dydis:

Balandžio 19 dieną Kaunas prisipildys diskusijomis apie kūrybiškumą, technologijas ir inovatyvias idėjas.

VšĮ „Artkomas“, dalyvaudamas tarptautiniame kultūrinio bendradarbiavimo projekte „CreArt“, kviečia į išskirtinį seminarą „CULT“. Jame bus aptariami kūrybiškumo iššūkiai virtualiosios realybės, dirbtinio intelekto bei kitų moderniųjų technologijų plėtros metu. Seminaras, vyksiantis M. Žilinsko dailės galerijoje, sukvies žinomiausius Lietuvos kūrybinių industrijų atstovus, rašoma pranešime spaudai.

„CreArt“ – tarptautinis kultūrinio bendradarbiavimo projektas, jungiantis 14 vidutinio dydžio Europos miestų, esančių Portugalijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Kroatijoje ir kitose valstybėse. Projektas skatina kūrybiškumą, meno mainus, suteikia menininkams galimybę pristatyti savo kūrybą Europos mastu. Projekto partneris, atstovaujantis Kauno miestą yra VšĮ „Artkomas“, kurio iniciatyva inovatyvių idėjų, lavinančių patirčių ir diskusijų kupinas „CULT“seminaras vyks būtent šiame mieste.

„CULT“ seminaro idėja kilo stebint gyvenimą skaitmeninės revoliucijos apsuptyje, pokyčių, greičio, galimybių ir inovacijų eroje. Technologijoms tapus neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi, jos skuba keisti ir kūrybiškumo sampratą, pabrėždamos, jog kūrybiškumas nebėra tik meno privilegija. Iš vienos pusės, technologijos mažina realizavimo kaštus, įgalindamos mus ieškoti, derinti, bei praktiškai išbandyti idėjas beveik be pastangų, taip mes galime išbandyti daug daugiau galimybių ir sukurti kažką tikrai išskirtino. Ši technologijų ir kūrybiškumo sintezė sukūrė daug novatoriškų produktų ir paslaugų. Tačiau, iš kitos pusės, telefonams ir kompiuteriams tapus neatsiejama kasdienybės dalimi, kuomet kiekviena dominančia tema galime rasti daugybę jau esančių pavyzdžių, šablonų, mūsų pačių vaizduotei ir svajonėms beveik neskiriame laiko, kas skatina ne tik mažiau kūrybiškas mintis, tačiau ir dažnai pasitaikantį plagijavimą. Siekdami išprovokuoti diskusiją apie XXI - ojo amžiaus technologijų įtakojamą kūrybiškumą, į „CULT“ seminarą organizatoriai pakvietė žinomiausius Lietuvos kūrybinių industrijų atstovus.

Mintimis dalinsis ir į diskusiją kvies šie pranešėjai:

Tomas Nemūra, skaitmeninės komunikacijos konsultantas, dirbantis reklamos versle 13 metų, šiuo metu „Choco Agency“ partneris.

Aidas Puklevičius, komunikacijos agentūros „Fabula Hill + Knowlton Strategies“ kūrybos vadovas, redagavęs tokius žurnalus kaip „FHM“ bei „Playboy“, rašantis romanus, televizijos bei kino scenarijus.

Doc. Dr. Remigijus Venckus, medijų kultūros tyrinėtojas ir medijų menininkas,  Lietuvos ir užsienio organizacijose skaitantis autorines paskaitas apie vizualumą ir technologijomis grįstą kūrybą, publikuojantis straipsnius kultūros, medijų ir meno temomis.

Jūratė Tutlytė, „Kaunas 2022“ Dizaino platformos kuratorė - menotyrininkė, architektūros, dizaino, kūrybos industrijų tyrėja, daugelio mokslo populiarinimo bei mokslinių straipsnių autorė. Nacionalinės meno ir kultūros premijos komisijos narė.

Audrius Janulis, skaitmeninių technologijų ir tendencijų entuziastas, interneto reklamos platformos „Adform“ komercijos direktorius Baltijos šalims, konsultuojantis media agentūras, reklamos užsakovus ir tinklapius.

Registruotis galima čia.

Kada:  Balandžio 19 diena 11val.

Kur: M. Žilinsko dailės galerija (Nepriklausomybės a. 12, Kaunas)

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių