Prie Kauno pilies – nemokamos ,,Lauko kino“ naktys

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą prie Kauno pilies vyks nemokamos "Lauko kino" naktys. Kino centro "Romuva" organizuojamas filmų seansų ciklas prie Kauno pilies truks net septynis ketvirtadienius – nuo liepos 28 d. iki rugsėjo 8 d.

Kiekvienas seansas čia – ne tik filmai, bet ir skirtingo kino festivalio, naujame sezone viešėsiančio Kaune, atspindys.

"Lauko kino" programa žiūrovus kviečia ne tik maloniai praleisti laiką stebint įvairius filmus, bet ir susipažinti su skirtingais kino festivaliais. Juk kiekvienas jų neša savitą mintį žiūrovui, pristato skirtingus filmus bei problemas, – teigia kino programos koordinatorė "Romuvoje" Judita Ragauskaitė. – Tai – tarsi festivalių festivalis."

Programos įvairovė įrodo ne tik nekomercinio kino žanrų, temų įvairovę – bet ir skirtingų kūrėjų bei šalių braižą. Jaukus Kauno pilies prieglobstis pasirinktas neatsitiktinai – pasak organizatorių, ieškota ne tik miesto centre esančios, bet ir kauniečiams artimos bei istorinės erdvės, mistiškumu prilygstančios filmams.

Pirmąjį "Lauko kino" vakarą, šį ketvirtadienį, 21.30 val., kauniečiai kviečiami pasinerti į prancūziškos meilės aistras filme "Prancūziška porelė" (rež. Laurent'as Tirardas, 2016 m.). Juostoje savo vyrišką žavesį atskleidžia bene garsiausias šio meto prancūzų aktorius Jeanas Dujardinas. Visame pasaulyje žinomas jis tapo laimėjęs "Oskarą" už vaidmenį filme "Artistas". Romantiška filmo "Prancūziška porelė" istorija panardina į puikios advokatės Dianos (aktorė Virginie Efira) asmeninę dramą. Nesusiklosto jos asmeninis gyvenimas – moteris ką tik pasirašė skyrybų dokumentus. Tačiau vieną dieną Diana sulaukia netikėto skambučio. Žavaus balso, mandagių manierų architektas Aleksandras (J.Dujardinas) praneša radęs jos mobilųjį telefoną. Diana susitaria dėl pasimatymo, kuriame jos laukia maža staigmena... Skoningai linksma juosta "Prancūziška porelė" apie netikėtai įsiplieskusią aistrą tarp išoriškai labai skirtingų žmonių įkvėps netikėtai meilei.

"Lauko kino" programoje sinefilai galės susipažinti su Lietuvių kūrėjų trumpametražių filmų programa, kroatų, serbų, norvegų, čekų, islandų, britų, kanadiečių ir amerikiečių kūriniais.

Kad būtų patogiau, žiūrovai kviečiami pasiimti sulankstomas kėdes arba pledus. Esant blogoms oro sąlygoms seansas vyks Kauno kino centre "Romuva".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių