Praūžus šventėms Kaune – net du Keistuolių teatro spektakliai

  • Teksto dydis:

Puikios prieššventinės žinios kauniečiams: sausio 27 dieną, 12 ir 18 valandą Girstučio kultūros centre šeimininkaus Keistuolių teatras, pakviesiantis ir mažuosius žiūrovus, ir suaugusius subtilaus bei laiko patikrinto humoro gerbėjus. 12 val. nuotaikingomis dainomis ir Justino Marcinkevičiaus eilėmis suskambės režisieriaus Aido Giniočio „Grybų karas ir taika“, o 18 val. miško kareivėlius scenoje pakeis kompromisų neieškantys aštrialiežuviai „Šv. Kormorano šešėlinio humoro klubo“ senbuviai, apsiginklavę gitaromis bei intelektualiais pokštais.

Jau kelių kartų atmintinai mokamas Just. Marcinkevičiaus „Grybų karas“ režisieriaus Aido Giniočio ir muzikalių bei nepailstančių Keistuolių teatro aktorių (Dalius Skamarakas, Darius Auželis, Judita Urnikytė, Eimantas Bareikis, Vesta Šumilovaitė, Giedrius Kiela) rankose prieš kelis metus tapo vaikus nenutrūkstamu juoku užkrečiančiu spalvingu reginiu, spėjusiu per šį laiką užsitarnauti jauniausios teatro publikos pripažinimą. „Ar tikrai gresia karas ir pasaulio pabaiga? Kodėl grybai nesusitaiko su pasaulio tvarka? Kas išties nutiko Grybų respublikoje po pirmųjų „demokratinių“ rinkimų? Kodėl prezidentas Baravykas tapo diktatoriumi? Į šiuos ir kitus klausimus ieškosime atsakymo kartu su vaikais, drauge pajuokaudami ir padainuodami“, - apie spektaklį pasakojo A. Giniotis. Išskirtinai „keistuoliškas“ muzikinis spektaklis žiūrovus šmaikščiai pamokys, kaip išrauti kiekvieno viduje gyvenančius, kartais kojomis pasiutusiai trypiančius piktus grybukus, kad gyventume taikiai ir laimingai.

Geriausias intelektualaus humoro tradicijas su taikliais muzikiniais intarpais kiek vyresnei auditorijai tą pačią dieną 18 valandą ant nepelnytai nuvertintų sparnų parneš Lietuvos nacionalinis skraiduolis – šv. Kormoranas, iš humoro šešėlio į dienos šviesą ištrauktas rinktinio Keistuolių teatro džentelmenų desanto: A. Giniočio, A. Kaniavos, R. Aleksaičio, D. Minioto bei D. Auželio. Kelis dešimtmečius garsėjantys tautosakos, lietuviškų klasikų ir estrados elementų pripildytu humoru, gerbėjus ir pirmąsyk užklydusius smalsuolius vyrai žada nudžiuginti klasikų "koveriu" - kulinarine drama „Sigutė“ bei pristatyti pamatinį lietuvių tautos epą „Gedimino sapnas, arba Šioje šalyje nėra vietos senukams“. Į šalį metę fortepijoną ir žiūrovų širdis užkariauti meksikietiškais ritmais pasiryžę „Šv. Kormorano“ kūrėjai supažindins žiūrovus su majų bardais bei legendomis ir atskleis pirmojo Lietuvos parbėgėlio Lizdeikos istoriją. Šešėlinio humoro klubo nariai taip pat atskleidžia, jog šv. Kormoranas į Kauną sugrįš ir dar kartą, dar nepasibaigus žiemai – vasario 27 d. 18 val.

Keistuoliai ragina jau dabar susiplanuoti sausio 27 dienos išvyką į teatrą su visa šeima ir primena, jog bilietas į spektaklį – viena šauniausių ir laukiamiausių dovanų po Kalėdų eglute. Pasinaudokite puikia proga išvengti prieššventinio parduotuvių šurmulio ir bilietus į spektaklius patogiai įsigykite internetu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių