Kada prasivers muziejų durys?

  • Teksto dydis:

Kartu su kitais trimis nacionaliniais muziejais Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus nuo gegužės 5 d. atveria duris lankytojams.

Kultūros išsiilgę lankytojai laukiami M.K.Čiurlionio dailės muziejuje, M.Žilinsko dailės galerijoje, Paveikslų galerijoje, Istorinėje LR Prezidentūroje ir A.Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus Velnių rinkinio ekspozicijoje bei Vincento Vasiliausko parodoje "Vincentas Vasiliauskas (1895–1989) – snaiperis, krautuvininkas, tapytojas".

A. ir P.Galaunių namai-muziejus, M.Rakauskaitės ir L.Truikio namai-muziejus, J.Zikaro namai-muziejus, A.Žmuidznavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejaus A.Žmuidzinavičiaus ekspozicija, M.K.Čiurlionio namai-muziejus Druskininkuose, V.K.Jonyno galerija Druskininkuose kviečia ir toliau bendrauti nuotoliniu būdu.

Meno kūriniai labai jautrūs virusams, todėl lankytojai privalo dėvėti apsauginę veido kaukę ir pirštines.

Einantiems į muziejų svarbu žinoti, kad kol kas lankytojai bus įleidžiami atvykę ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, nebent visi atvykusieji yra vienos šeimos nariai. Lankytojai raginami meno kūrinius apžiūrėti individualiai, laikydamiesi vienas nuo kito saugaus, ne mažesnio kaip 2 m atstumo. Atsižvelgiant į įstaigoje esančių asmenų kiekį, gali būti ribojama galimybė patekti į muziejų: jeigu lankytojų bus daugiau nei vienas žmogus į 10 kvadratinių metrų.

"Meno kūriniai labai jautrūs virusams, todėl lankytojai privalo dėvėti apsauginę veido kaukę ir pirštines", – pabrėžiama muziejaus pranešime.

Asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, ir senjorai bus laukiami  pasibaigus karantinui. Kol kas neveiks vaikų kūrybinės zonos ir rūbinės, tačiau lankytojai galės naudotis nuolat dezinfekuojamomis metalinėmis spintelėmis.

Muziejaus svečiai bus prašomi muziejaus parduotuvėse neliesti daiktų, nevartyti knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha......klausimas retorinis.....

cha......klausimas retorinis..... portretas
neva kada nebuvo karantino y muziejus minios zmoniu pludo pirkdami bilietus pries metus ,kad y muzieju galetu patekt.......

Anonimas

Anonimas portretas
šitas geras:
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių