Prasideda „Kaunas Jazz 2018“: kas laukia džiazo gerbėjų?

  • Teksto dydis:

Balandžio 19 d. prasideda didžiausias džiazo festivalis Lietuvoje „Kaunas Jazz 2018“. Šiais metais festivalio organizatoriai siūlo neįtikėtinai daug naujų ir išskirtinių erdvių, profesionalių atlikėjų pasirodymų ir naktinių džiazo vakarėlių iki paryčių.

Tūkstančius gerbėjų kasmet priviliojantis „Kaunas Jazz“ festivalis balandžio 19-30 d. kviečia visus džiaugtis ir mėgautis džiazo skambesiu bei ritmais net šešiuose Lietuvos miestuose – Kaune, Vilniuje, Panevėžyje, Jurbarke, Elektrėnuose ir Palangoje.

Atidarymas – Kauno autobusų stotyje

Šį ketvirtadienį 19 val. festivalio atidarymas įvyks netradicinėje erdvėje – Kauno autobusų stotyje, kurioje nemokamą koncertą surengs Kotryna Juodzevičiūtė su grupe. Tokioje erdvėje festivalio atidarymas vyksta neatsitiktinai – organizatoriai nori dar kartą pabrėžti, kad „Kaunas Jazz“ – jau seniai ne tik Kauno, bet visos Lietuvos džiazo gerbėjų festivalis.

Virtuoziški pasirodymai

Balandžio 20 d. festivalis persikels į Panevėžį. Panevėžio muzikiniame teatre savo pasirodymą surengs garsus britų pianistas Oli Silkas. Drauge su žinomais scenos profesionalais balandžio 21 d. jis taip pat gros ir Palangos klube „Vandenis“ bei balandžio 22 d. Raudondvario dvaro Menų inkubatoriuje.

Tradicinių pradžios iškilmės Kauno Rotušėje įvyks balandžio 22 d., jų metu festivalio svečius ir organizatorius savo muzikiniu talentu džiugins keturių šalių (Vengrijos, Čekijos, Slovakijos, Lenkijos) atlikėjai ir jų bendras projektas „V4 Quartet“.

Balandžio 24-ąją festivalis persikels į Vilniaus kongresų rūmus, kuriuose pirmą kartą „Kaunas Jazz“ scenoje pasirodys garsus JAV dainininkas ir gitaristas Raulis Midonas. Aklas amerikiečių atlikėjas, kadaise tapęs muzikos pasaulio sensacija, atvyksta pademonstruoti savo sugebėjimus, kuriems neabejingos net pasaulio muzikos įžymybės.

Balandžio 27-28 d. džiazo gurmanų ir vėl laukia VDU Didžioji salė. Balandžio 27 d. čia „Kaunas Jazz“ scenoje surengs žymiausias šalies saksofonininkas Petras Vyšniauskas su prancūzų grupe „Mezcal Jazz Unit“. Antroje koncerto dalyje pasirodys dviejų „Grammy“ apdovanojimų laimėtojas Bobas Jamesas iš JAV.

Balandžio 28 d. VDU Didžiojoje salėje scenoje pasirodys džiazo muzikantas ir kompozitorius Leonidas Šinkarenko su grupe „Jazz 4 N”. Antrojoje vakaro dalyje estafetę perims genealus improvizuotojas ir kompozitorius Jacobas Karlzonas iš Švedijos.

Balandžio 30-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą Lietuvos scenoje suspindės viena ryškiausių šių dienų britų soulo ir ritmenbliuzo vokalisčių Laura Mvula. Išskirtiniu talentu garsėjančios dainininkė pasirodymas bus didžiausias 28-ąjį kartą rengiamo festivalio pavasario sezono renginys, kuriuo taip pat bus paminėta ir Tarptautinė džiazo diena.

„Džiazo gatvė“ ir išskirtiniai džiazo vakarėliai Kaune

Penktus metus iš eilės Kauno centrinėse miesto gatvėse džiazo ritmais ir išskirtiniais atlikėjų pasirodymais ir vėl džiugins nemokami koncertai bei tūkstantinės auditorijos kasmet sulaukiantis projektas „Džiazo gatvė“. Kaunas ir vėl alsuos džiazo sostinės ritmu. Šiais metais organizatoriai pasiūlys daugiau nei 20 nemokamų koncertų Kaune.

Balandžio 27-28 d. Lauko scenoje yra suplanuoti net keturi koncertai. Balandžio 27 d. šalia fontano įsikursiančioje lauko scenoje vėl vyks tradicija tapęs vaikų piešinių konkursu „Kaunas Jazz ant grindinio“. Kiek vėliau džiazuojančiai publikai linkėjimus perduos Estijos festivalis „Jazzkaar“ su grupe „Laura & W“.

Kiek vėliau šventinį fejerverką ne tik danguje, bet ir scenoje sukurs penkių jaunų vaikinų orkestras „Rakija Klezmer Orkestar“. Balkanišką, čigonišką ir litvakišką klezmerį grojantys atlikėjai žada supažindinti su pasaulietinės žydiškos muzikos kryptimi, kuri Lietuvoje po Antrojo pasaulinio karo beveik išnyko.

Balandžio 28 d. Lauko scenoje koncertuos neįtikėtinos energijos Vakarų Afrikos ir Suomijos muzikantų grupė „Helsinki – Cotonou Ensemble“. Iš karto po jų tradiciškai bus pristatytos drabužių kolekcijos džiazo tema.

Šeštadienio naktį lauko scenoje pasirodymą užbaigs „Kaunas Jazz“ festivalio simboliu tituluojamos grupė „Saulės Kliošas“. Iš karto po grupės koncerto, susirinkę miestiečiai ir iesto svečiais galės pasigrožėti šventiniais fejerverkais.

„Kaunas Jazz 2018“ lankytojų taip pat laukia praplėstos naktinės programos erdvės. Balandžio 21 ir balandžio 27-28 d. laukia įspūdingi naktiniai džiazo muzikos vakarėliai klube „Renginių Oazė“ ir „Volfo Engelman Studijoje“. Viso festivalio metu džiazo gerbėjams bus pasiūlyta daugiau nei 20 nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų ne tik tradicinėse, bet ir naujose Kauno miesto erdvėse.

„Kaunas Jazz 2018“ šiemet suvienys Lietuvos džiazo gerbėjus jau 28-ąjį kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių