Pramogų per Velykas netrūks

  • Teksto dydis:

Pašilės gatvėje esančiame angare šią savaitę netilo medžio apdirbimo įrankių skleidžiami garsai. Keletas Kauno technologijos universiteto (KTU) Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto studentų konstravo neįprastą kūrinį – milžinišką 5,5 m aukščio Velykų margutį, kuri ridens per Velykas. Kaune netrūks ir kitų smagių renginių.

Aktyvūs studentai

KTU studentai užsimojo atgaivinti prieš du dešimtmečius Kaune gyvavusią tradiciją – Velykų margučio ridenimą Laisvės alėja. Renginį tuo metu organizuodavo Vytauto Didžiojo universiteto studentai.

"Idėja pagaminti neįprastą margutį kilo Lietuvos studentų sąjungos susitikime, kur šios organizacijos prezidentas Paulius Baltokas užsiminė apie anksčiau gyvavusią tradiciją. Tuomet kreipėmės į Kauno savivaldybę, kuri iš karto sutiko padėti", – pasakojo KTU studentų atstovybės socialinių reikalų koordinatorius Lukas Stumbra. Prie idėjos prisijungė dar du KTU studentų atstovybės nariai Tadas Bekeris ir Marius Jesiskis.

Kauniečiai dar prisimena nuotaikingas studentų varžytuves, kai rungdavosi Kauno aukštųjų mokyklų studentų komandos. Audiniu aptraukti kiaušiniai, pagaminti iš plastikinių vamzdžių konstrukcijų, riedėdavo Senamiesčio gatvėmis, Laisvės alėja ir Parodos kalnu. Velykų margučius ridendavo komandos, sudarytos iš šešių studentų.

"Siekiame ne tik atgaivinti tradicijas, bet norime jas pateikti šiuolaikiškai su naujomis idėjomis ir nauju požiūriu. Mes dar kartą norime parodyti, kad Kauno studentai yra vieningi ir mes nebekonkuruojame tarp aukštųjų mokyklų. Tad kviečiame prie margučio ridenimo prisijungti ir kitų aukštųjų mokyklų studentus bei taip simboliškai šv. Velykas švęsti kartu. Tai yra viso Kauno miesto studentų margutis", – teigė projekto koordinatorius L.Stumbra.

"Miestas palaiko ir palaikys ne tik šią, bet ir kitas studentų akcijas. Aktyvūs studentai yra miesto gyvenimo variklis. Jie išreiškė norą atgaivinti šaunią tradiciją, todėl iš karto sutikome prisidėti", – teigė Kauno miesto tarybos narys Mantas Jurgutis, vadovaujantis Jaunimo reikalų tarybai.

Dirbo ir naktimis

"Pirminis sumanymas buvo pagaminti 1,5 m aukščio kiaušinį, tačiau apetitas kyla bevalgant, tad pagalvojome, kodėl jo nepadaryti kur kas didesnio. Sunkiausia buvo pati pradžia, kai galvojo trys galvos ir visos turėjo savo matymą. Susitarti, kaip iš tiesų darysime, buvo tikrai sunku", – šypsojosi Tadas, kuris yra atsakingas už margučio konstrukciją.

Pirmas prisilietimas prie medžiagų įvyko praėjusios savaitės pabaigoje. 

"Prie šio projekto dažniausiai dirbame vakarais ir naktimis. Ateiname, kai jau būna tamsu, o išeiti tenka ir šeštą valandą ryto", – anksčiau pasakojo pirmakursis T.Bekeris.

Antrąją šv. Velykų dieną, nuo 14 val., studentų pagamintas margutis nuo Studentų skvero bus ridenamas iki Miesto sodo. Milžinišką kiaušinį galės ridenti visi norintys. Nuotaikingas eitynes lydės mušamųjų instrumentų ansamblis "Ritmas kitaip". Velykų margučiui pasiekus Miesto sodą, bus surengtas gyvo garso koncertas.

Išrinkite gražiausią Velykų zuikį

Nuo kovo 21 d. Kauno "Akropolio" lankytojus pasitinka aštuonios Velykų zuikių skulptūros, kurių kiekviena simbolizuoja skirtingą emociją ar nuotaiką: laimę, džiaugsmą, meilę, gerumą, nuoširdumą, dosnumą, šypseną ir draugystę. Jos tapo ne tik centro puošmena, bet ir kviečia kauniečius dalyvauti balsavime – pasidalyti, su kokia emocija jiems siejasi Velykų šventė. Savo balsą lankytojai gali atiduoti ant pasirinkto zuikio priklijuodami prekybos centre gautą lipduką. Mainais už tai vaikų laukia šokoladiniai kiaušiniai, o balsavusieji "Akropolio" paskyroje socialiniame tinkle "Facebook" (facebook.com/kaunoakropolis) turės galimybę laimėti 100 eurų vertės prizą.

Velykų zuikiais Kauno "Akropolio" lankytojai galės pasigrožėti iki balandžio 4 d.

Velykų miestas iš LEGO kaladėlių

Visi legendinio konstruktoriaus LEGO gerbėjai – tiek vaikai, tiek ir jų tėveliai – balandžio 1 d. 12–20 val. ir 2 d. 10–20 val. kviečiami rinktis antrame Kauno "Akropolio" aukšte, ant tiltelio prie "Žalgirio" suvenyrų parduotuvės. Čia vyks spalvoto Velykų miesto iš LEGO kaladėlių statybos, kuriose galės dalyvauti visi norintys. Statybininkų laukia ne tik puiki nuotaika, bet ir loterija su LEGO dovanomis bei atminimo nuotraukos iš šio nepaprasto kaladėlių miesto.

Kas pagaus daugiau margučių?

Kokios Velykos be margučių? Kovo 28 d. 12–19 val. išmėginti jėgas kauniečius pakvies pirmasis Margučių gaudymo turnyras. Tai ne paprastas, o virtualus žaidimas, kuriame viskas valdoma judesiais. Svarbiausia čia – greita reakcija, gera nuotaika ir, žinoma, kiek margučių pavyks pagauti! Geriausiai pasirodžiusių žaidėjų laukia gausybė prizų. Margučių gaudymo turnyras vyks antrame Kauno "Akropolio" aukšte, šalia "Žalgirio" suvenyrų parduotuvės.

Prekybos centro darbo laikas švenčių dienomis: Velykų sekmadienį (kovo 27 d.) Kauno "Akropolyje" dirbs "Maxima XXX", "Eurovaistinė", restoranai ir pramogų sektorius. Kovo 28 d. (pirmadienį) Kauno "Akropolis" dirbs įprastu grafiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių