Prabangiame Tenerifės rajone pristatyta kaunietės kolekcija

Kanarų saloje Atlanto vandenyne duris atvėrusioje menų magistrės, dailininkės tekstilininkės Jolantos Šmidtienės meno galerijoje „Balta“ buvo pristatyta dizainerės Liubovės Čaplikienės transformerinių drabužių kolekcija „Dešimt viename“.

Nupirko iš karto

Prabangiausiame vulkaninės salos Tenerifės rajone Adeje, netoli garsių prekės vardų parduotuvių įkurtoje meno galerijoje „Balta“ dabar galima įsigyti ne tik įvairiausių grafikos, dailės darbų, papuošalų, bet ir drabužių.

Jaukiame ispaniško stiliaus namo vidiniame kiemelyje buvo pristatyta kaunietės L. Čaplikienės transformerinių drabužių kolekcija „Dešimt viename“.

Po ispanų modelių agentūros merginų demonstracijos keli Liubovės kurti drabužiai jau negrįžo į kaunietės J. Šmidtienės galeriją „Balta“, nes buvo iškart nupirkti.

Drabužiai transformeriai

Maskvos dailės akademiją baigusi, „Auksiniu“ antpirščiu apdovanota 50 metų dizainerė L. Čaplikienė savo pirmąją transformerinę kolekciją sukūrė 2003-iaisiais.

„Tokius drabužius pats gali koreguoti ir su tuo pačiu kombinezonu vienaip atrodysi paplūdimyje, kitaip – vakarėlyje“, – L. Čaplikienė – bene pirmoji Lietuvoje sukūrė tokio stiliaus drabužių kolekciją.

Iš vieno transformerinio modelio drabužio – kombinezono, tunikos ar suknelės galima padaryti mažiausiai dešimt kitokių drabužių: tunika gali virsti sijonu, suknelei su petnešėlėmis gali „išdygti“ rankovės.

Ispanai ir salos turistai už vieną suknelę, tuniką ar kombinezoną mokės nuo 100 eurų.

Amžinos vasaros spalvos

Nors ispanai mėgsta juodą spalvą, tačiau į turistus iš kitų šalių bei mados vėjus reaguojanti dizainerė savo keliolikos modelių kolekciją sukūrė itin spalvingą – iš ryškių, raštuotų kombinezonų, vienspalvių – geltonų, žalių, raudonų, žydrų suknelių.

„Čia – amžina vasara, todėl norėjau žaismingos, šiltos nuotaikos“, – šypsojosi Liubovė, kuri Tenerifėje įkurtą meno galeriją „Balta“ prieš kiekvieną vasarą žada papildyti savo naujausia kolekcija.

Pirmą kartą Tenerifėje apsilankiusi Liubovė prisipažino, kad didžiausia Kanarų sala jai patiko savo klimatu ir, žinoma, aukščiausia Ispanijos karalystės viršūne – 3718 m dydžio ugnikalniu Teide.

„Vis dėlto gamtos peizažais manęs nenustebinsi, nes esu kilusi iš Kaukazo“, – nusijuokė Sočio mieste gimusi L. Čaplikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių