Po filharmonijos skliautais – violončelės virtuozų koncertas

Antrasis Lietuvos kamerinės muzikos festivalis, organizuojamas VšĮ “Muzika Festiva”, kviečia į kamerinės muzikos virtuozų koncertą Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Šįkart festivalyje – tarptautinį pripažinimą pelnęs violončelininkas Konstantinas Manaevas iš Vokietijos, vienu talentingiausių šių dienų ispanų violončelės atlikėjų tituluojamas Guillermo Pastrana ir garsaus lietuvių smuikininko Vilhelmo Čepinskio bei jo vadovaujamo Valdovų rūmų orkestro tandemas suteiks klausytojams unikalią galimybę mėgautis giliu ir emocionaliu grojimu, jau pavergusiu tūkstančius klausytojų visame pasaulyje.

K.Manaevas – pasaulinio garso violončelės virtuozas, antrojo tarptautinio Lietuvos kamerinės muzikos festivalio meno vadovas, daugybės tarptautinių konkursų nugalėtojas, laukiamas svečias prestižiniuose klasikinės muzikos festivaliuose.

Aktyviai koncertuodamas solo, K.Manaevas įtvirtino save kaip kamerinis muzikantas. Atlikėjo koncertinių turų maršrutas driekiasi nuo Rusijos iki JAV ir Japonijos.Violončelės virtuozas išgarsėjo ne tik neįtikima violončelės valdymo technika, bet ir kaip sugebantis išgauti šio instrumento užburiantį reto grožio garsą.

G.Pastrana giriamas visų – publikos, kritikų ir muzikos profesionalų, su kuriais bendradarbiavo per savo trumpą, bet išskirtinę karjerą. Pripažįstamas jo muzikalumas, garso kokybė, intonacinis ir techninis tobulumas, charizma scenoje.

G.Pastrana, kaip meistriškumo kursų profesorius ir žiuri narys, daugybę kartų buvo pakviestas į daugelį nacionalinių konkursų Ispanijoje ir užsienyje, neseniai bendradarbiavo su Medeljino muzikos universitetu ir to paties miesto Orkestro akademija (Kolumbija). Jo atlikimo įrašai transliuojami Ispanijos nacionaliniame radijuje "Radio Classic".

Su svečiais scena ir publikos dėmesiu dalysis V.Čepinskis, kurio vardas jau ne pirmą dešimtmetį Lietuvoje asocijuojasi su smuikininko talentu.

Šio trijų kamerinės muzikos virtuozų ir Valdovų rūmų kamerinio orkestro koncerto programoje – Piotro Čaikovskio, Nicollo Paganini, Luigi Boccherini ir kitų kompozitorių kūriniai.


Kas: kamerinės muzikos koncertas.
Kada: spalio 13 d. 17 val.
Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių