„Pelėdų kalno“ premjera Kaune be A. Juzėno, bet su broliais Ballais

Prieš debiutą šalies kino teatruose, istorinio filmo „Pelėdų kalnas“ kūrėjai Kauno miestui lenkėsi be režisieriaus Audriaus Juzėno.

Pirmadienio vakarą į Kauno Valstybinį muzikinį teatrą plūdo kviestiniai svečiai. Prie specialios sienelės stojo politikai, verslo, pramogų, sporto pasaulio atstovai ir žmonės vienaip ar kitaip prisidėję prie kino juostos gimimo. Progos pamatyti istorinę dramą nepraleido ir skandalingoji Ballų šeima. Organizatoriai svečiams parūpino ne tik vienas geriausių vietų parteryje, bet ir sinchroninį vertimą.

Tiesa, vakaro laukiamiausiasis nepasirodė - režisieriaus Audriaus Juzėno padėkos žodžius publikai perdavė kūrybinė komanda,  filmą brandinusi daugiau nei trejus metus.

„Esu gryna vilnietė. Trečios kartos. „Lietuvos ryto“ komandos spalvos mano aprangoje visiškas atsitiktinumas. Jei atvirai, net nežinau kur man emociškai geriau, kai pasibaigė šis projektas. Kaunas atvirų durų miestas tiesiogine prasme", – jaudulio prieš premjerą neslėpė ir geros peržiūros susirinkusiesiems linkėjo filmo prodiuserė Justina Ragauskaitė.

Bene laukiamiausias šių metų filmas nukelia į 1947–1953 metų Lietuvą, kai Antrojo pasaulinio karo chaosą ištvėrusi jaunoji karta, dabartiniai mūsų seneliai ar tėvai, turėjo rinktis tarp emigracijos, traukimosi į mišką ir prisitaikymo tuometinėje okupuotoje šalyje. Tai pasakojimas apie pasiaukojantį partizaninį žygį į Vakarus tam, kad būtų nunešta žinia laisvam pasauliui ir JAV kongresui apie Baltijos šalių nepriklausomybės siekį bei Kremliaus nusikaltimus. Kartu tai pasakojimas apie tuos, kurie maištavo tyliai, be ginklo, vildamiesi laimės, mylimojo ar mylimosios, oraus gyvenimo, treti – savo sudaužytų likimų fone pasidavė. Režisierius visapusiškai atskleidžia pokario kartos veidą, išgyventas emocijas, kovos už laisvę ar būtį ir baimės atmosferą – baimės, taip ir nenumalšinusios nenumaldomo laisvės šauksmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Manyčiau, kad filmas skirtas kebabinių publikai ir 75 m. įsislaptinusiems KGB-istams, kad viešai galėtų braukti ašarėlę už Lietuvą...Vasario 16 d...Vasario 17 d. vėl nuo "gerbiamų tautiečių" lups devynis kailius...

Mačiau šį filmą

Mačiau šį filmą portretas
Tik reikėtų perspėti, tėvus ir pedagogus, kurie ves jaunąją kartą susipažinti su śia istorija, kad filmas, kaip minimum, N-14. Ar buvo būtina šią tautos istoriją suplakti su atvirom porno scenom?

mes

mes portretas
nusipirksim bilietus, žiūrėsim tą filmą ir nepozuosim, nevaizduosim patriotų, nes eisim ne save reklamuoti...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių