Pažaislyje muzikos mylėtojus džiugino itin retai susiburiantis trio

Pažaislio festivalis muzikos mylėtojus penktadienio vakarą pakvietė į Kauno valstybinę filharmoniją. Ypatingame projekte - kartu su Kauno simfoniniu orkestru vokalinės muzikos šedevrus atlieka šeimyninis dainininkų trio: Asmik Grigorian, jos tėvai Geghamas Grigoryanas ir Irena Milkevičiūtė.   

Kol Lietuvos operos legenda –  Irena Milkevičiūtė – repetuoja su Kauno simfoniniu orkestru, jos dukra Asmik Grigorian pasitinka tėvą G. Grigoryaną. Jausmingas tėvo ir dukters pasisveikinimas sustiprina nuojautą, kad laukia ypatingas vakaras – šeimyninis dainininkų koncertas.

„Truputį pasiilgau jau, be to – begalinė laimė dainuoti su dukrele. Pasiilgau ir Lietuvos, visi žino, kaip aš mylių Lietuvą ir galiu sakyti, tai – mano antroji tėvynė, tik gaila, kad dėl amžiaus vis rečiau čia atvažiuoju“– sakė G. Grigoryanas.

„Iš pradžių galvojome, kad bus du atlikėjai – Asmik ir jos tėvas –, bet paskui pamėginome pakalbinti ir Ireną Milkevičiūtę. Dabar visa šeima vėl kartu vienoje scenoje Kaune“, – pasakojo Kauno simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas.

A. Grigorian pasakoja, kad visa šeima, drauge koncertuoja labai retai, tokius jų pasirodymus galima suskaičiuoti ant pirštų.

„Aš pakankamai retai koncertuoju, nes esu daugiau spektaklių dalyvis, o tokie koncertai, kur mes visi trise su tėčiu ir mama, tai apskritai yra vienetiniai. Man labai džiugu – parskridau specialiai šiam koncertui, 6 ryto vėl išskrendu“,– sakė A. Grigorian.

Dainininkai atliko solinius kūrinius, dainavo duetu ir tercetu. Kauno simfoniniam orkestrui dirigavo maestro Juozas Domarkas.

Koncerte skambėjo ištraukos iš Mozarto, Verdžio, Puccinio, Balio Dvariono ir kitų kompozitorių operų.

Tokį unikalų tercetą Pažaislio festivalio klausytojai girdėjo ir prieš vienuolika metų festivalio uždarymo koncerte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių