Pažaislio muzikos festivalyje – pasaulinę šlovę pelnęs baritonas

Organizatoriai nesikuklino: šis Pažaislio muzikos festivalio koncertas – ypatinga šventė muzikos gurmanams. Pažaislio vienuolyno ansamblyje koncertavo vienas geriausių pasaulio baritonų Dmitrijus Chvorostovskis. Autoritetingi pasaulio spaudos leidiniai negaili rusui liaupsių dėl jo seksualumo ir genialumo.

Kartu su tarptautinį pripažinimą pelniusiu baritonu scenoje – pasaulyje gerai žinomos operos žvaigždės: Barbara Frittoli (sopranas), Stefano Secco (tenoras) ir Marko Cario (baritonas). Koncertui dirigavo Constantine'as Orbelianas, dalyvavo Kauno miesto simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras.

Prieš koncertą vykusioje spaudos konferencijoje D. Chvorostovskis negailėjo pagyrų ypatingą aura skleidžiančiai koncerto vietai. “Lietinga, bet labai graži”, - šmaikštavo pasaulio scenų dėmėsiu išlepinta žvaigždė.

Ypatingai šiltai ir dosniai scenos grandas gyrė Kauno miesto simfoninį orkestrą ir chorą. “Tai jau gal koks penktas kartas, kai mes dirbame kartu. Susikerta rusiškos ir ne tik rusiškos muzikinės tradicijos. Jie labai mobilūs, entuziastingi, turi gerą humoro jausmą, todėl galima puikiai bendrauti, puikūs ir kantrūs žmonės, visada geros nuotaikos”, - nerinkdamas žodžių bėrė D. Chvorostovskis.

Ne mažiau pakiliai nusiteikęs buvo ir Kauno miesto simfoninio orkestro vadovas Algimantas Treikauskas:”Nepaprastai didelė sėkmė, kas visi šie muzikai numatytu laiku buvo laisvi. Padarėme labai didelį darbą – įrašėme Džiuzepės Verdžio operą “Simonas Bokonegra”. Tai mums visiems labai svarbus momentas”.

Kelias savaites iki Pažaislio muzikos festivalio koncerto visi šie garsūs atlikėjai gyveno Kaune ir dirbo įrašinėdami kompaktinį diską. Festivalio koncertas vainikavo jų bendrą triūsą.

A.Treikauskas per spaudos konferenciją prasitarė apie dar vieną naujieną – nuo rugsėjo Kauno miesto simfoniniam orkestrui diriguos C.Orbelianas. “Kodėl negirdžiu plojimų?” – retoriškai paklausė orkestro vadovas, ir visi spaudos konferencijos dalyviai  sutartinai ėmė ploti.

Šiek tiek baugino prieš koncertą dangų užtraukęs tamsus lietaus debesis. Sekmadienį ne kartą Kauną išmaudęs stiprus, bet trumpas lietus nebuvo gailestingas ir į Pažaislio muzikos festivalį besirenkantiems klausytojams.

Pažaislio muzikos festivalį pagerbė ir prezidentas Valdas Adamkus su žmona. Garsi Lietuvos pora į festivalio koncertą buvo palydėta per ne taip seniai atsidariusius pagrindinius vienuolyno vartus ir lietui lyjant žengė gražiąją alėją.

Koncerto organizatorių nerimą išsklaidė pamažu retėjantys lietaus lašai ir padangę papuošusi vaivorykštė. Pirmieji orkestro muzikos akordai nuskambėjo jau saulės nušviestoje scenoje. D.Chvorostovskio pasirodymą klausytojai sutiko plojimais.

Pasaulio spaudoje jis pristatomas kaip aksominis lyrinis baritonas, pristatantis labai platų repertuarą – nuo neapolietiškos liaudies dainos iki sakralinės muzikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anima

Anima portretas
Be apsirikimu zurnliste tik apie alu ir seksa moka rasyti . Tikrai jau laikrastelis nuvaziavo taip i pakalne ,kad dabar tik dugnas jei nepasisamdys nors vieno apsisvietusio zmogaus .

Riešutas

Riešutas portretas
Kaip galima taip klysti - dirigento pavardė - ORBELIAN, jeigu Jus rašot apie muziką, bent pasidomėkit...

BEJE

BEJE portretas
Kodėl vien tik apie Chvorostovskį parašyta, juk ir kiti dainininkai - pasaulinio lygio, juolab, kad tarp jų buvo ir mūsų tautietis, nemažai operos scenose pasiekęs K. Smoryginas. Ar jis mažiau įdomus, tarkim, negu kokios pabuvusios nuotakos vedybos su krepšininku?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių