Pažaislio muzikos festivalyje pasirodė kylanti Meksikos žvaigždė

Vienintelį koncertą Kaune surengusio Amerikos jaunimo orkestro dirigentas teigia, kad muzika gali keisti ne tik muzikų, bet ir klausytojų gyvenimus. Pažaislio muzikos festivalio svečiai – talentingiausi Amerikos atlikėjai, iš 25 šalių.

Vasaros keliones pradėjęs Estijoje, Amerikos jaunimo orkestras toliau keliauja per Baltijos šalis, Lenkiją, Skandinaviją. Į prieš penkiolika metų Vašingtone įkurtą orkestrą patenka tik patys gabiausi Amerikos jaunieji muzikai, dirigentas sako, į vieną vietą dažniausiai pretenduoja šeši talentai. Kiekvieną vasarą orkestras koncertus rengia skirtingose šalyse, o pats dirigentas, Carlosas Miguelis Prieto, Meksikoje – kylanti žvaigždė, jis koncertuoja su garsiausiais Šiaurės Amerikos simfoniniais orkestrais. Dirigento teigimu, muzika keičia gyvenimus – ir pačių orkestro muzikantų, ir klausytojų. 

„Mūsų orkestro tikslas – per klasikinę muziką suvienyti labai skirtingus žmones, nes Amerika didelė; ir kaip Europa, mes turime skirtingas tradicijas ir skirtingai suprantame muziką. Per tokias vasaros keliones orkestras auga ne tik muzikine prasme, svarbiausia, muzikantai mokosi vienas iš kito, patyrimai juos keičia“, – teigė C. M. Prieto.

Amerikos jaunimo orkestras bendrus koncertus rengia su muzikos pasaulio žvaigždėmis, o jo meno patarėjas – dainininkas ir dirigentas Plasidas Domingas. Koncerte Kaune  su orkestru pasirodė ir tarptautinių konkursų laureatė, pianistė iš Estijos Irina Zahharenkova.

„Groti su šiuo orkestru man labai svarbu – įgyju patirties, gerėja mano muzikiniai gebėjimai, nes kiekvieną kartą iš jų išmokstu ko nors naujo“, – sakė solistė I. Zahharenkova.

Orkestrą į Lietuvą pakvietęs 21-asis Pažaislio muzikos festivalis tęsiasi toliau – per visą vasarą bus surengta daugiau kaip keturios dešimtys koncertų. Geriausius įrašus matys ir LRT žiūrovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių