Pažaislio festivalis pakvies ištrūkti iš miesto

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Pažaislio muzikos festivalis kauniečius pakvies pasimėgauti jaukioje aplinkoje rengiamais koncertais.

Gražus vakaras prie Nemuno

Ypatinga aura pasižyminčios Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios durys šį savaitgalį vėl atsivers muzikos gerbėjams. Šioje unikalioje Pažaislio muzikos festivalio koncertinėje erdvėje nuskambės romantizmu persmelkta vokalinės muzikos programa "Gražus vakaras". Ją klausytojams dovanos nuolatinių scenos partnerių dainininkės Astos Krikščiūnaitės ir pianistės Audronės Kisieliūtės duetas.

Nacionalinės premijos laureatė A.Krikščiūnaitė – bene daugiausiai kartų Pažaislio muzikos festivalyje dalyvavusi atlikėja. Su nuolatine partnere A.Kisieliūte dainininkė yra parengusi net keliolika koncertinių programų.

Programoje "Gražus vakaras" skambės gražiausios prancūzų ir italų kompozitorių: Giuseppe Verdi, Stefano Donaudy, Ruggero Leoncavallo, Pietro Mascagni, Jules Massenet, Hector Berlioz, Reynaldo Hahn, Enrico Toselli, Ernesto de Curtis dainos ir arijos.

Paryžiaus akvarelės Žiežmariuose

Sekmadienį melomanai laukiami Žiežmarių kultūros centre, kur skambės vokalinės- instrumentinės muzikos koncertas "Paryžiaus akvarelės". Jame pasirodys atlikėjos, jau  ne vienus metus rengiančios bendras programas: dainininkė Aistė Širvinskaitė (sopranas), smuikininkė Miglė Dikšaitienė ir pianistė Rūta Blaškytė.

A.Širvinskaitė – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė, garsių Lietuvos vokalo pedagogų Reginos Maciūtės, Irenos Milkevičiūtės ir Virgilijaus Noreikos auklėtinė. Atlikėja dažnai koncertuoja su kameriniu ansambliu "Musica Humana", rengia solines programas, atlieka solo partijas oratorijos žanro kūriniuose, kuria vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

M.Dikšaitienė – iš Kauno kilusi atlikėja, smuiko studijas baigusi LMTA, šiuo metu daug dėmesio skirianti kameriniam muzikavimui. Smuikininkė groja tarptautiniame kameriniame orkestre "Kremerata Baltica" nuo pat jo veiklos pradžios ir įkvėptais muzikos garsais džiugina muzikos meno gerbėjus visame pasaulyje.

R.Blaškytė – taip pat kaunietė, vis sugrįžtanti į gimtąjį miestą su naujomis koncertinėmis programomis. Kaip solistė ir kamerinės muzikos atlikėja ji dažnai dalyvauja literatūriniuose- muzikiniuose projektuose, drauge su kitais garsiais Lietuvos menininkais atlikdama programas, skirtas Edvardui Griegui, Hectorui Berliozui, Czeslawui Miloszui ir kt.

Programos pavadinimas išduoda, kad koncerte vyraus subtilus prancūziškas koloritas: skambės kompozitorių Jules Massenet, Claude Debussy, Erik Satie, Eugène Ysaÿe, Francis Poulenc, Georges Bizet, Gabriel Fauré dainos, arijos iš operų, instrumentiniai opusai smuikui ir fortepijonui. Programą paįvairins spalvingi numeriai iš Richard Rodgers ir Stephen Sondheim miuziklų. Įėjimas į koncertą nemokamas.

Vokalinis džiazas Rumšiškėse

Sekmadienį Lietuvos liaudies buities muziejaus Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje koncertuos Pažaislio muzikos festivalyje debiutuojantis vokalinis džiazo ansamblis "Vive" iš Didžiosios Britanijos.

"Vive" – tai jaunų ir talentingų muzikantų, studijuojančių Londono "Guildhall School of Music and Drama" akademijoje, suburta vokalinė džiazo grupė, jau tituluojama didžiąja britų vokalinės muzikos viltimi. Išskirtinis kolektyvo balsų skambesys ir darna netruko susilaukti dėmesio: 2013 m. jie tapo konkurso "Voice Festival UK" nugalėtojais bei laimėjo prestižinį "Ward Swingle award" prizą už išskirtinumą.

Ansamblis "Vive" reguliariai koncertuoja Anglijoje ir už jos ribų, bendradarbiauja su žinomais atlikėjais. Subtili džiazo harmonija bei kūrybingos aranžuotės padeda kurti unikalų ansamblio skambesį. Šeši kolektyvo nariai Emily Dankworth (sopranas), Sam Robson (altas), Ben Cox (pirmas tenoras), mūsų tautietis Martynas Vilpišauskas (antras tenoras), ansamblio vadovas James Rose (baritonas) ir Lewis Daniel (bosas) pakeri ne tik įspūdingais balsais, artistiškumu, bet ir repertuaro išradingumu: nuo tradicinių spiričiuelių iki populiariosios muzikos a cappella (be instrumentinio pritarimo) atliekami kūriniai įvilkti į subtilią harmoniją bei papuošti kūrybingomis aranžuotėmis, skamba originaliai, šviežiai, netgi netikėtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių