Paveikslai, gimę iš dailininko meilės balerinai

  • Teksto dydis:

Vakar Kauno rajono muziejuje, Raudondvario pilyje, pristatyta italų dailininko Francesco Caraccio paroda „Tylus šokis“. Joje galima išvysti dailininko piešinius ir tapybą, kuriuose perteiktas baleto menas.

Renginyje dalyvavęs Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio sakė jaučiasi pagerbtas, galėdamas pristatyti savo tautiečio, žymaus dailininko parodą. „Labai džiaugiuosi, kad mano šalies menas pristatomas Lietuvoje ir būtent Raudondvario pilyje“, – kalbėjo ambasadorius.

Galimybe visiems norintiems susipažinti su italų dailininko kūryba džiaugėsi ir Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. „Raudondvario dvaras – išskirtinė vieta, ypatingai tinkanti profesionaliam menui“, – sakė V.Makūnas.

Parodą sudaro autoriaus skirtingų kūrybos laikotarpių darbai, tačiau visi jie per spalvas ir lengvus štrichus atspindi šokio plastiką ir grožį.

„Paveikslai gimė iš dailininko meilės balerinai“, – pristatydamas parodą kalbėjo jos kuratorius italas Senzo Fonaro.

Francesco Caraccio Giannotta gimė 1950 metais Maruggio (Taranto, Italija).Gyveno Prancūzijoje ir Belgijoje, studijavo Dailės akademijoje Briuselyje.

Menininkas savo karjerą pradėjo anksti – dar 1967 metais Briuselyje, kai dalyvavo grupinėse parodose. 1968 m. surengta pirmoji asmeninė paroda.

1974 m. menininkas pradėjo domėtis skulptūra, ir po to kaip skulptorius intensyviai kūrė ištisą dešimtmetį.

1979 m. F. Caraccio mažame kaimelyje di San Paul de Vance susitiko su garsiuoju ir didžiuoju dailininku Marcu Chagallu, tapo jo mokiniu ir geru bičiuliu. M. Chagalas tapo jo gyvenimo ir kūrybos įkvėpėju.

Menininko darbai ne vieną kartą buvo eksponuojami Paryžiuje, Hiustone, Bostone, Niujorke ir kitose didžiuosiuose pasaulio miestuose.

Dailininkas yra gavęs nemažai apdovanojimų, tarp jų  – 1978 m. laimėtas  tapybos „Oskaras“ „David di Michelangelo“ Taorminoje.

Ši paroda Raudondvaryje veiks iki rugpjūčio 14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių