Pasaulio lietuvių dieną – dovana sau ir tautiečiams

Jungtiniu po tolimiausius planetos kraštus išsibarsčiusių lietuvių koncertu Kauno valstybiniame muzikiniame teatre vakar atšvęsta Pasaulio lietuvių vienybės diena.

Šventės jaudulys teatro prieigose buvo jaučiamas nuo pat ryto. Aplink šmėkščiojo lietuvių tautiniai drabužiai, buvo girdėti dainos, juokas. Ramybė ir susikaupimas tvyrojo tik repeticijų salėje.

"Šaltinėlis" iš Maskvos, "Pėnkė  vaikee" iš Kaliningrado, solistai ir muzikantai – visi jie, į Kauną susirinkę iš savo antrosiomis tėvynėmis tapusių šalių, rengėsi ypatingam vakarui.

Susikaupęs buvo ir koncerto režisierius profesorius Gintautas Želvys, kolektyvams dalijo pastabas ir patarimus. Prieštarauti maestro nedrįso net mažosios koncerto dalyvės iš Sibiro, šokėjos Maša ir Alina. Nors ir ne lietuvės, lietuvių būryje jos jautėsi puikiai ir džiaugėsi galėjusios atvykti į Lietuvą.

"Mums čia labai patinka", – viena per kitą kartojo mergaitės.

"Labai džiaugiamės, kad galime aplankyti Lietuvą, tai didelė šventė, – pakilios nuotaikos neslėpė ir Dalia Brazaitienė, vyriausioji moterų ansamblio"Neringa" iš Sankt Peterburgo narė. – Mūsų ansamblis labai veiklus, stengiamės vykti visur, buvome Ispanijoje, ten užėmėme antrąją vietą, taip pat buvome Hanza dienose Kaune, tad atkeliavome ir čia."

Jaudulį prieš koncertą tėvynėje jautė ir talentingasis klarnetininkas Antanas Makštutis, kuriam ovacijų negaili ir naująja tėvyne tapusios Jungtinės Kara



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių