Parodos kalno šturmas: žmonės kopė kirpdamiesi, su vaišių stalais, šunys – neštuvuose

Šeštadienį Kaune vykusį netikėtumų festivalį „100 pirmų kartų“ vainikavo kopimas į Parodos kalną fliuksiniu – kuo keistesniu ir neįprastu būdu. Anot festivalio  organizatorių, tai buvo ekstremaliausia  jo programos dalis.

Duoklė Fluxus tėvui

„Padaryk taip, kad Fluxus judėjimo tėvas Jurgis Mačiūnas džiaugtųsi tave išvydęs“, - kvietė visus į šį renginį, sukėlusį daug nepakartojamų emocijų ne tik jų dalyviams, bet ir žiūrovams, festivalio organizatoriai. 

Jie bandė sufleruoti ir galimus kalno šturmo, simbolizuojančio projekto šūkį – „Iš laikinosios sostinės – į šiuolaikinę!“ būdus: atbulomis, keturiomis, su daina, nešant žmoną ar vyrą, jojant arkliu, dviračiu, slidėmis, su kanarėle narvelyje ar su šaukštu po pietų.

Dėl šių originalių lenktynių pusvalandžiui – nuo 21 iki 21.30 val. buvo uždarytas eismas važiuojamąja Parodos kalno dalimi. O startas joms buvo duotas kalno papėdėje esančioje J.Mačiūno, gimusio kaimyniniame name, aikštėje. 

„Mes paskaičiavome, kad užlipti į Parodos kalną įprastu būdu reikėtų apie dešimties minučių. Tačiau, kviesdami tai padaryti kitaip, norėjome parodyti, kad tas kelias iš laikinosios sostinės į šiuolaikinę nėra jau toks lengvas. Norėjome, kad visi prisidėtų, jog miestas būtų kitoks“, - portalui kauno.diena.lt teigė projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ atstovė spaudai Agnė Pinigienė.

Pusšimtis išradingųjų

Dalyvauti šio mieste išdygusio Fluxus kalno šturme užsiregistravo apie 200 dalyvių. Tačiau, organizatorių teigimu, galiausiai, atėjus 21 val., prie starto linijos stojo apie 500.

Į kalną kopta su kosmonauto skafandru, su kojokais ir slidėmis, šokio žingsneliu ir darant atsispaudimus, nešant drauges stačias ant pečių ir tempiant jas paklodėse, mekenant ožkomis ir nešant glėbiuose ar neštuvuose šunis, su karnavaliniais kostiumais, akiniais ir perukais, šalmais, kamuoliais, dviračiais ir paspirtukais.

Kai kas spėjo kopimo metu ir apsikirpti bei pasitrumpinti barzdą, sėdint kliento kėdėje, kurią stūmė vieno Senamiestyje įsikūrusio grožio salono administratorius, o aptarnavo  šio salono kirpėja Emilija. Salono savininkas, nešęs įrankius, teigė, kad šios idėjos autorius – plaukus šio renginio metu pasitrumpinęs garsus cirko artistas Robertas Magro, dar prieš kelias valandas Savanorių prospekto dvylikaaukščio kieme rengęs jo gyventojams šiuolaikinio cirko pasirodymą.

A.Verygai nepatiktų

Tarp šturmuojančių kalną buvo ir kompanija, šventusi vieno Kauno architekto gimtadienį, su vaišiu stalu. Vidury kalno ji susėdo ir pradėjo vaišintis, dėl ko pasiekė finišą viena iš paskutiniųjų, aplenkta net atsispaudimus viso kopimo metu dariusių sportininkų, kurie sulaukė gausiausių žiūrovų aplodismentų.

Šunų dresūros klubas „Belgola“ nusprendė užnešti ant rankų į kalną apie dešimt jauniausių savo augintinių – esą šiems šis renginys bus socializacija. Tačiau ne visus sugebėta užnešti.

Vienas jau solidaus amžiaus keturkojis buvo užneštas į Parodos kalną neštuvais. „Norime parodyti, kad Kaunas – labai draugiškas šunims miestas, todėl jį, pavargusį po visų dienos darbų ir nešime kaip Kleopatrą į kalną senoviniuose kalnų neštuvuose, skirtuose sužeistiesiems gabenti,“ - pasakojo apie savo ir draugo sumanymą verslininkas Paulius Nagys.

Visi renginio dalyviai pasiekė tikslą per 15 minučių. Ir kalno viršūnėje gavo specialius sertifikatus, liudijančius, kad jie sėkmingai įkopė į Fluxus kalną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Pusšimtis - pusė šimto. 500 - penki šimtai.

Vaišių dalyviai

Vaišių dalyviai portretas
Nesuprantame kas Veryga nepatiktų? Buvo tik gira, vanduo ir vienas nealkoholinis šampanas. Vėl Kauno diena savo varo?

Jurga

Jurga portretas
to kn: ir be jokių šypsenų dažyti tuos pastatus! Rimtai.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių