Parodoje – jauno tapytojo žvilgsnis į miestą

  • Teksto dydis:

Vasario 7 d. 17 val. VDU menų galerijoje „101” (Muitinės g. 7) pristatoma jaunosios kartos tapytojo Leonido Alekseiko paroda „After days. Walking.”

„Jaunojo tapytojo” konkurso antrosios vietos bei publikos prizo laimėtojo L. Alekseiko parodoje kviečiama dirstelti į miestą. Tokį, kokį jį mato tapytojas.

„Esu stebėtojas, – sako menininkas. – Miestas man yra formų paieškos dalis. Apgaulinga kasdienybės poetika – tas pats miestas, naujas miražas. Jis žiūri į mane, aš stebiu jį”.

L. Alekseiko yra jaunosios kartos tapytojas, kurio kūryba sietina su XXI a. naujojo realizmo kryptimi. Kūryboje menininkas pabrėžia aplinkos ir individualaus pasaulio sankirtas. Pradine menininko tapybos medžiaga tampa fotografija, tačiau autorius pabrėžia, kad ja aklai nepasitiki. Tapytojas atsisako fotografijoje nereikalingų detalių, savo paveikslą konstruoja iš kelių, jas jungia, išryškindamas tai, kas svarbu menininkui.

Dažnai kūriniuose jaučiama įtampa, išnyra paslaptingi siluetai. Paveiksluose atskleidžiamos vidinės autoriaus būsenos, kurios realistinėje manieroje kruopščiai užslepiamos simbolių. 

Tapytojas gyvena ir kuria Kaune. Studijavo stiklo ir tapybos specialybes Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete. Parodose dalyvauja nuo 2011 m.

Ši paroda veiks iki vasario 24 d.


Šiame straipsnyje: Leonidas Alekseikotapybaparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tai čia reikia suprasti, kad paroda ne lietuviams. Žmogelis studijavo Lietuvoj Kaune, bet kūrinius suprasti galima tik angliškai...Mano nuomone, ta tarptautinė kalba jaunojo menininko kūrybos nepagerins.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių