Palydėti vasarą – su muzika

  • Teksto dydis:

Grupių „G&G Sindikatas“, „Skamp" ir „Saulės kliošas“, vokalisčių Jurgos Šeduikytės ir Alinos Orlovos koncertus Kaune jau surengę ciklo „Volfas Engelman Gyvai“ organizatoriai kviečia palydėti vasarą „Ryšių kiemelyje 837“. Rugpjūčio 28-ąją čia pasirodys lietuviškos muzikos fenomenas, moteris, nepaklūstanti jokioms madoms ir vadybininkams – Giedrė Kilčiauskienė.

Giedrė – tai balsas, kurį gali išgirsti ir mūsų šalies pankroko („Dogbones“), ir elektronikos klasikos („Empti“, „Pieno lazeriai“) įrašuose, ir pamatyti Birmingemo džiazo festivalio afišoje. Tai moteris, kuri vienodai nuoširdžiai dainuoja ir senamiesčio kiemelyje, ir laive, plaukiančiame Trakų ežere.

Po keliolikos metų darbo su įvairiais prodiuseriais ir dalyvavimo kelių skirtingų grupių veikloje, 2013-aisiais Giedrė išleido pirmąjį solinį albumą „Optinė apgaulė“, kuris jai atnešė „Metų atlikėjos“ nominacijos nugalėtojos titulą metų muzikos apdovanojimuose M.A.M.A.

Žiūrovų pilnos salės albumo pristatymo turo metu buvo geriausias įrodymas, kad aksominio balso savininkė žino, ką daro. Anot Giedrės, tai pirmas kartas, kai ji pati yra projekto lyderė ir pagrindinė sumanytoja. „Tai man – visiškai naujas iššūkis. Dainų tekstai, kaip visuomet, man yra tokie pat svarbūs, kaip ir muzika“, – šypsosi dainininkė, kūrinius albumui brandinusi dvejus metus. 

Giedrę solinių jos pasirodymų metu scenoje palaiko ištikimi jos kolegos – Julius Valančiauskas (bosinė gitara), Darius Rudis (būgnai), Mindaugas Vadoklis (trimitas), Paulius Volkovas (gitara), Andrej Polevikov (klavišiniai).

„Volfas Engelman Gyvai“ ketvirtadienį, rugpjūčio 28-ąją, į „Ryšių kiemelį 837“ pasiklausyti muzikos kviečia nuo 20-os valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių