„Operetė Kauno pilyje“ sulaukė ypatingo svečio

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą prie Kauno pilies prasidėjo tarptautinis festivalis "Operetė Kauno pilyje". Festivalis rengiamas jau penkioliktą kartą, tad prabėgusių metų koncertinių programų retrospektyvoje susitiks įvairūs muzikiniai stiliai ir žanrai, skirtingos tematikos koncertinės programos ir pažįstami bei nauji atlikėjai.

Gausų šio renginio gerbėjų būrį į naujas koncertines programas kviesdami "Baritonų trio" dainininkai Gediminas Maciulevičius, Danielius Vėbra ir Benjaminas Želvys su kolege Laimute Kuzmickaite-Milašiene pripažįsta, kad be ištikimų žiūrovų festivalis nebūtų sulaukęs tokio pripažinimo.

"Nuo 2002 m. kasmet vykstantis renginys liudija apie šios muzikos šventės prasmingumą ir reikalingumą", – džiaugėsi vienas festivalio organizatorių D. Vėbra ir priminė, kad festivalio scenos tapo puikia erdve skleistis jaunųjų Lietuvos atlikėjų talentams.

"Visų operetės gerbėjų sutelktomis pastangomis festivalis užima garbingą vietą tarp gausybės Lietuvoje vykstančių vasaros kultūrinių renginių, teikia impulsų naujų programų idėjoms ir muzikinėms spalvoms, o kauniečiams ir miesto svečiams – galimybę regėti ir klausytis nemokamų aukščiausio meistriškumo atlikėjų koncertų", – sakė Laimutė Kuzmickaitė-Milašienė.

Visus penkiolika metų pagrindinius festivalio renginius vedė aktorius, skaitovas, renginių vedėjas Gintaras Mikalauskas, kuriam talkino aktorės Lina Budzeikaitė, Nijolė Narmontaitė ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Ieva Vaznelytė.

Šį vakarą festivalį vedė G.Mikalauskas ir I.Vaznelytė.

"Ir šių metų festivalio programose dalyvauja Lietuvos ir užsienio šalių įvairioms meninėms mokykloms ir kultūroms atstovaujantys atlikėjai, pateikiantys margą populiarios ir rečiau atliekamos sceninės muzikos mozaiką", – pastebėjo "Baritonų trio" dainininkas ir Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys.

Ypatingas šių metų festivalio "Operetė Kauno pilyje" svečias – Sankt Peterburgo varinių ragų orkestras. Jis pradėjo koncertą ir atliko tris kūrinius.

Vėliau grojo jungtinis Kauno ir Sankt Peterburgo jaunimo simfoninis orkestras.

Iš Estijos atvyko daug užsienyje koncertuojanti solistė Annaliissa Pillak, taip pat Venesueloje gimęs tenoras Carlossas Rafaelis Silva. Pastarasis yra laimėjęs ne vieną tarptautinį konkursą.

Dainavo labai įdomūs ir visapusiškai talentingi subretinių vaidmenų atlikėjai iš Vengrijos – tenoras Péteris Laki ir Noémi Szabó. P.Laki, įgijęs istorijos bakalauro laipsnį, pasuko muzikos ir teatro keliu, yra priimtas į Budapešto Brodvėjaus miuziklo studiją ir Operetės akademiją. Dainininkė N. Szabó  vaikystėje žaidė šachmatais, tapo Europos čempione. Ji lankė ir akrobatinės gimnastikos treniruotes, užsiėmė penkiakovės sportu, tapo Europos čempione, o pasaulio penkiakovės varžybose pelnė antrąją vietą.

Festivalio koncertams dirigavo ne tik lietuviai, bet ir Ukrainos nusipelniusi artistė, viena ryškiausių šiuolaikinių jaunosios kartos dirigenčių Ukrainoje Oksana Madaraš.



NAUJAUSI KOMENTARAI

transliuokit per televizija radija

transliuokit per televizija radija portretas
nevisi gali nueit parodykit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių