Olimpiniame miestelyje aidės ne tik „Garbanoto bosisto“ dainos

  • Teksto dydis:

Rio de Žaneire nevėstant sportinėms aistroms, oficialus olimpinių žaidynių stebėjimo centras Kaune – „LTeam“ olimpinis miestelis – ruošiasi skambiam savaitgaliui. Nuo penktadienio iki sekmadienio Kauno rotušės aikštėje iš viso suplanuoti trys lietuvių atlikėjų koncertai.

Kiekvieną dieną popiet veikti pradedančiame olimpiniame miestelyje penktadienį lankysis ir treniruotę ves olimpietis gimnastas Rokas Guščinas. Apie jausmą, lydėjusį iš Seulo žaidynių namo vežantis du aukso medalius, pasakos legendinis dviratininkas Gintautas Umaras. Po šių susitikimų į didžiąją Rotušės aikštės sceną kops labai jauna, bet kokybės ženklu jau spėjusi pasipuošti grupė „Abudu“.

Iš Šakių kilusių vaikinų kolektyvas debiutavo prieš metus, per tą laiką spėjo sudalyvauti vaizdo klipų konkurse „KlipVid“ bei jaunų grupių konkurse „Garažas“ užimti 3-ąją vietą, koncertuoti su svarbiomis Lietuvos grupėmis ir mūsų šalyje apsilankančiais užsienio atlikėjais. Įdomu – „Abudu“ kūriniuose dainuojama tik lietuviškai.

Vėlyvą šeštadienio naktį Rotušės aikštėje ir vėl karaliaus krepšinis. Olimpiniame miestelyje bus transliuojamas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės susitikimas su Ispanija. Varžybų kartu lauks pagrindinėje scenoje pasirodysiantis perspektyvus 20-metis atlikėjas Nerijus Liubertas.

Žolinę kartu paminėti kvies „gėlių vaikaičių“ grupė „Garbanotas bosistas“. Per sąlyginai trumpą laiką vienu populiariausių šalies kolektyvų tapę, itin dažnai Lietuvai užsienyje atstovaujantys muzikantai sekmadienio, rugpjūčio 14-osios vakarą, Rotušės aikštėje koncertą  pradės apie 21 val.

Didžiajame Rotušės aikštės ekrane kiekvieną dieną transliuojami lietuvių startai olimpinėse žaidynėse, sporto sirgaliai kviečiami savo jėgas išmėginti įvairiose rungtyse, vyksta protmūšiai, diskusijos. Visi renginiai ir koncertai – nemokami. Taip pat „LTeam“ olimpiniame miestelyje vyks iš Rio grįžtančių olimpiečių sutikimai.

„LTeam“ olimpinį miestelį organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Kauno miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių