Olimpietis sukvietė Lietuvos vaikus į bėgimą Kačerginėje

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kačerginės parke beveik pusė tūkstančio vaikų dalyvavo olimpiečio Kęstučio Orento ir Kauno rajono mero Valerijaus Makūno taurės bėgimo varžybose.

Savo atstovus į Lengvosios atletikos asociacijos ir Kauno rajono savivaldybės surengtas varžybas atsiuntė Birštono, Jonavos, Vilniaus, Prienų, Kaišiadorių rajonų, Kauno miesto ir kitos savivaldybės. Vis dėlto daugiausia bėgikų atstovavo Kauno rajonui.

Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų mokykla-darželis prie starto linijos jų išrikiavo bene šimtą. Už skaitlingumą raudondvariškiams buvo įteiktas specialusis prizas.

Jaunuosius bėgikus sveikino ir apdovanojimus teikė ne tik varžybų iniciatorius K. Orentas, bet ir buvusi krepšininkė, dukart olimpinė čempionė Angelė Rupšienė, Lengvosios atletikos asociacijos prezidentas Algirdas Šešelgis, renginio rėmėjai.

Sportininkus kalbino sporto žurnalistikos legenda Marytė Marcinkevičiūtė, kuri šioje srityje darbuojasi jau 50 metų.

Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas pasidžiaugė, kad į Kačerginę susirinko toks gausus bėgikų būrys. „Šiemet Kačerginei suteiktas kurortinės teritorijos statusas. Pušyne įsikūrusiame miestelyje yra tinkamos sąlygos sportuoti, todėl tikiuosi, kad čia susitiksime ir kitąmet“, - kalbėjo vicemeras.

Pernai K. Orento ir V. Makūno taurės bėgimo varžybos vyko Raudondvario dvare.

Lengvosios atletikos asociacijos viceprezidentas Algirdas Maldūnas tvirtino, kad vienas svarbiausių asociacijos tikslų yra organizuoti kuo daugiau patrauklių sporto švenčių vaikams, rengti susitikimus su olimpiečiais, skatinti jaunimą sportuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių