„Oho“ jubiliejus: kryžiažodžių konkurse moterys nubraukė nosį vyrams

"Oho" redakcija mini 20 metų jubiliejų. Šia proga buvo surengtas "Oho" kryžiažodžių turnyras, kuriame susirinko 70 dalyvių iš įvairių Lietuvos kampelių.

"Kryžiažodžių turnyrus jau ne prieš vienerius metus patikėjome organizuoti mūsų fanams. Tačiau redakcijos jubiliejaus proga nusprendėme surengti turnyrą Kaune, kuris čia vyksta po dešimties metų pertraukos", – teigė "Oho" redakcijos komercijos vadovas Audrius Murauskas.

Jubiliejiniame renginyje susirinko 70 įvairaus amžiaus dalyvių.

Ne vienas jų buvo peržengę septintą, kai kurie – net aštuntą dešimtį.

Beje, šįkart kryžiažodžių konkurse dalyvavo beveik dvigubai daugiau moterų nei vyrų.

Į Kauną atvyko ne tik aštuoni vilniečiai, bet ir aštuntukas iš Biržų rajono, taip pat – Plungės, Šiaulių, Kretingos, Panevėžio, Klaipėdos, Kretingos, Šakių, Šilutės, Prienų, Kudirkos Naumiesčio.

"Aikštelės" šeimininkams kauniečiams atstovavo 12 dalyvių, tačiau geriausias jų užėmė tik septintąją vietą.

Kryžiažodžių konkurso dalyviai per pusantros valandos turėjo išspręsti 20 skirtingo lygio užduočių, kurios buvo įvertintos nuo 1 iki 20 balų.

"Žaidėjai renkasi įvairią taktiką, tačiau įprastai mūsų senbuviai išspręsdavo visas užduotis. Laimėtoją lemdavo tik laikas, – teigė A.Murauskas. – Tačiau šįkart pasiūlėme 20 užduočių. Maksimaliai laimėtojas galėjo surinkti 146 balus. Bet visų užduočių neišsprendė niekas."

Kol renginio organizatoriai skaičiavo balus, dalyvius linksmino ir psichologijos bei iliuzijos meną demonstravo iliuzionistas Justinas.

Po triukų, juoko ir nuostabų, buvo paskelbti rezultatai.

Trečią vietą, surinkęs 121 balą, iškovojo ilgametis kryžiažodžių konkursų dalyvis Vaidas Aleknavičius iš Marijampolės.

"Esu laiminga. Iškovojau jau dešimtą taurę. Be to, pirmą kartą užėmiau antrą vietą. Iki šiol būdavo trečia arba pirma", – besišypsanti 32 metų patyrusi kryžiažodžių konkursų dalyvė, Karmėlavos gyventoja Kina Krivulia, surinko 127 balus.

Pirmoji vieta atiteko daugelį metų "šešėlyje" kryžiažodžius sprendusiai anglų kalbos filologei – 37 metų Giedrei Abromavičiūtei.

Tačiau nuo vaikystės ir jau 20 metų nuolat kryžiažodžius sprendžianti panevėžietė pirmajame savo turnyre 2016 metais Biržuose aplenkė senbuvius ir užėmė pirmąją vietą.

Šį pasiekimą, surinkusi 130 balų, Giedrė pakartojo ir šeštadienį Kaune.

"Po pergalės Biržuose ir Kaune tikėjausi prizinės vietos, – prisipažino autobusu į Kauną viena atvykusi Giedrė. – Tačiau keista, kad moterys aplenkia vyrus, nes čia įtakos turi loginis mąstymas. Gal jos daugiau sprendžia kryžiažodžius?"

Paklausta, kaip atšvęs pergalę, laimėtoja nusijuokė: Panevėžyje.

"Tai bus dviguba šventė, nes išvakarėse mamai sukako 60 metų", – nušvito G.Abromavičiūtė.

Visi dalyviai buvo apdovanoti pusmečio žurnalo "Oho" prenumerata. Trys prizininkai dovanų  gavo ne tik taures, bet ir vienerių metų žurnalo prenumeratą.

20 metų jubiliejų mininti "Oho" redakcija iš viso leidžia 45 žurnalus, kuriuose spausdinamos skirtingo lygio, sudėtingumo, tipų ir "skonių" užduotys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
kol vieni dirba, kiti prie kompiuterio sėdi skaitinėja komentarus ir "bile ką" rašinėja:))

nepriklausoma

nepriklausoma portretas
Vieni pelnosi kurdami kryžiažodžius, nors ir labai vienodus, o kiti gaišta laiką ir nuo sėdėjimo sveikatą, geriau daržus paravėtų...

...

... portretas
Kol vyrai vaikus žiūri (vietoje Darbus dirbę), moterys trali-vali užsiiminėja: nejau kryžiažodžiai rimta?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių