O. Šurajev: Kaune, kaip ir kine, geriau išjungti mobilųjį telefoną

  • Teksto dydis:

Trečiąjį vasaros mėnesį kultūros erdvė Kaune „Ryšių kiemelis 837“ pradeda itin marga renginiais savaite. Nuo aštrios humoristo išpažinties iki didžiausios reggae grupės Lietuvoje – užsukti į greta miesto rotušės esantį kiemą verta kiekvieną vakarą.

Du mėnesius JAV praleidęs sparčiai populiarėjantis sostinės komikas Oleg Šurajev vos grįžęs į Lietuvą planuoja aplankyti vieną mėgstamiausių savo lokacijų – Kauną. Žinoma, ruošdamasis rugpjūčio 5-osios renginiui „Kitokie pasikalbėjimai“ „Ryšių kiemelyje 837“ kandusis vilnietis nepraleido progos pasisakyti.

„Buvo tokia reklama, teigusi, kad „Kaune – kaip kine“. Manau, tai tiesa, nes Kaune, kaip ir kine, geriau išjungti mobilųjį telefoną“, – leptelėjo O. Šurajev, kurį Kaune kalbins Justinas Jankevičius. Tiesa, Oleg pridūrė, kad jam jau pabodo stereotipai juokai apie dviejų didžiųjų Lietuvos miestų skirtumus. „Miestą juk sudaro žmonės, o ne stereotipai – nors visgi kalėjimas arčiau Kauno, nei Vilniaus“, – linkėjimų perduoda komikas.

Pastarąjį grupės „Ministry of Echology“ koncertą sostinėje praėjusią savaitę plovė lietus – atrodo, kad rugpjūčio 6-ąją, ketvirtadienį, Kaune publikai prireiks ne skėčių, bet akinių nuo saulės. Didžiausias Lietuvoje reggae ir dub kolektyvas, tarp kurio narių – ir visai neseniai „Ryšių kiemelyje 837“ solinę programą atlikusi Elena „Umiko“ Neniškytė, kauniečiams ruošiasi pristatyti tai, kas šiuo metu jų kūrybinėje aplinkoje pamažu virsta antruoju albumu.

Diską „Notes & Quotes“ bei jo remiksų rinkinį „Version Excursion“ pernai išleidę „aidologijos ministrai“ gegužę viešėjo Jungtinėje Karalystėje, kur darbavosi garso įrašų studijoje. Ne griežti ir tikslūs albumo įrašai, o savito garso paieškos ir nuolatiniai eksperimentai be – toks geras buvo muzikantų laikas Anglijos pajūryje. Beje, geras laikas yra nuolatinis „Ministry of Echology“ palydovas. „We play and have a good time – you dance and have a good time“, – į koncertą Kaune kviečia jie.

Ministry of Echology – Dance it Away (Live @ LRT Opus terasa)

 

Šeštadienį, rugpjūčio 8-ąją susitikti „Ryšių kiemelyje 837“ kviečia mažasis miesto festivalis „Žibintas“. Rugpjūčio dangų folk, blues ir space rock meditacijomis nušvies grupės MOVO ir „Cats ir Cosmos“ bei atlikėjas Šarūnas Petrutis.

Ypatingas laukia ir sekmadienis – po tradicinio blusų turgaus „Vintage Sunday“ kiemelio scenoje bandys tilpti net 8 komikų grupės „Humoro klubas“ nariai. Jie susirikusiems pristatys savo programą „Duok dėdei bučkį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių