Nuskambėjo priešpaskutinis „Senamiesčio žiogo“ atsisveikinimo akordas

  • Teksto dydis:

Didžiausias dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“ gerbėjams staigmenų niekada nešykštėjo, bet šiemet pranoko pats save – po dešimtmečio gyvavimo nutarė atsisveikinti su savo klausytojais. Pirmasis iš dviejų atsisveikinimo koncertas jau įvyko.

„Senamiesčio žiogo“ rengėjai sako norį atsisveikinti išdidžiai, pasiekę didelį populiarumą ir sulaukę ypač daug klausytojų teigiamų atsiliepimų. 

Priešpaskutinis akordas nuskambėjo vakar. Koncertą pradėjo jauna perspektyvi atlikėja Deimantė Rūtėnaitė. Antrasis koncerte pasirodė Andrius Zalieska – visiems geriau žinomas, kaip grupės „Arbata“ vokalistas ir idėjinis vadas. Festivalio scenoje jis pasirodė su įdomiu ir intriguojančiu sąstatu: fleitininke Vaida Skardžiuviene bei perkusijos meistru Martynu Nugaru. Trečioji pasirodė Ieva Narkutė, festivalyje koncertuojanti jau dešimtus metus, su gitaristu Aurimu Driuku.

Viso renginio metu vaikai ir jaunimas dalyvavo kūrybinėse „Paukščio spintos“, ekologinio dizaino „Kūrybos Kampas 360“, „Vaikystės sodo“ organizuojamose dirbtuvėse. Jie buvo gražinami laikinomis tatuiruotėmis ir piešinėliais ant veido bei rankų.

Po pertraukos koncertavo Nedos ir Olego Ditkovskio duetas, kuris skambėjo kaip vienas, idealiai sustyguotas instrumentas. Koncertą galingai užbaigė Domantas Razauskas, su kuriuo scenoje buvo visa septynių žmonių grupė – „Karališkasis Džiaugsmo Arkestras“.

Paskutinis „Senamiesčio žiogo“ koncertas įvyks rugpjūčio 18 d., Daugirdo amfiteatre. Jame dalyvaus Andrius Kaniava su grupe, Kostas Smoriginas, grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Baltasis kiras“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių