Nuskambėjo pirmieji Pažaislio festivalio akordai

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Pažaislio vienuolyno kiemelyje nuskambėjo pirmieji XXII Pažaislio muzikos festivalio akordai.

Šįvakar festivalį pradėjo koncertas „Viva l’Opera!“, kuriame dalyvavo Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (dirigentas Modestas Pitrėnas), Kauno valstybinis choras (dirigentas Petras Bingelis), solistai Sandra Janušaitė ir Almas Švilpa. 

Kuo šiemet nustebins dvidešimt antrą vasarą skaičiuojantis klasikinės muzikos renginys? Visų pirma, skaičiais. Pasak festivalio organizatorių, keturiasdešimt trys koncertai, kurių kone pusė – septyniolika – bus nemokami, visą vasarą vyks ne tik  tradicinėse erdvėse, bet ir šešiose naujose: Kauno VI forte, Akmenėlių dvare Pakruojo rajone, Dubingių Šv.Jurgio bažnyčioje Molėtų rajone, Žaslių Šv.Jurgio šventovėje Kaišiadorių rajone, Šiaulių Šv.Apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje, Elektrėnų Švč.Mergelės Marijos Kankinių Karalienės bažnyčioje.

Klausytojai išgirs jau pažįstamas muzikinio pasaulio žvaigždes bei galės susipažinti su naujais, iki šiol negirdėtais atlikėjais.

Visą festivalio programą rasite čia.


Šiame straipsnyje: Pažaislio muzikos festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kafkai

kafkai portretas
pageidaujate euroremonto? Tuomet, jums teks suktelti už kampo- restoranas Monte Pacis... Skanaus! :)

kafka

kafka portretas
apgailetinas fasadas. atsilupes, pasikeitusi spalva. is karto matosi sovietiko. kaip organizatoriams ne geda kviestis svecius i toki svarbu baroko ansambli, bet taip apleista??

GRAUDU

GRAUDU portretas
Pensininkų sueiga.Kur miesto ateitis ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių