Nuskambėjo „Kulautuvos pušynų ruduo“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį kulautuviečiai rinkosi į tradicinį renginį „Kulautuvos pušynų ruduo“. Kaip ir kiekvienais metais, šis renginys turėjo savo temą. Šį kartą organizatoriai visus kvietė sugrįžti į gėlių vaikų laikus.

Ne vienas kulautuvietis iš savo spintos išsitraukė savo jaunystės drabužį ar aksesuarą ir atėjo pasipuošęs pagal tų laikų madą. Skambėjo 7-8 dešimtmečio muzika, laisvalaikio salėje buvo rodomas muzikinis filmas „Paskutiniai Bremeno muzikantai“.

Renginys prasidėjo linksmu aukcionu, kuriame buvo parduodami įvairūs to laikmečio dvasią atspindintys daiktai, papuošalai. Juos visus sunešė Kulautuvos bendruomenė. O aukciono metu surinkti pinigai paaukoti Kulautuvos laisvalaikio salės atnaujinimui. Aukcionui vadovavęs režisierius Andrius Kurienius sugebėjo daiktų parduoti už 260 eurų.

Buvo pristatytas dar vienas unikalus projektas „Išpieškime kultūros namą“. Už „Akacijų alėjos“ metu vykusios akcijos surinktas lėšas ant laisvalaikio salės mūro buvo nutapytas pušynas. Darbas vyko kelias savaites, prisidėjo daug kulautuviečių – nuo mažo iki seno. Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė ir kultūros renginių organizatorė Andžela Mickutė nuoširdžiai dėkojo visiems, bet labiausiai šios akcijos iniciatorei, dailininkei Gailai Akelienei.

Tradiciškai seniūnė pasveikino ir apdovanojo gražiausios metų sodybos savininkus. Šiemet jais tapo Janina ir Romualdas Skabickai. Po sveikinimų prasidėjo koncertas, kuriame taip pat tvyrojo 7-8 dešimtmečio dvasia. Pirmieji dainavo Kulautuvos mokyklos mokinukai, juos keitė vokalinis ansamblis „Kulautuviečiai“, kurie kartu su vadovu Martynu Beinariu paruošė specialią programą. Visus pralinksmino Raudondvario kultūros centro grupė „Vitražai“, pakeitusi savo įvaizdį. Dainininkas Kostas sugrąžino visus į senų diskotekų laikus, o koncertą vainikavo grupės „Poliarizuoti stiklai“ rokenrolai, kurie išjudino visus šventės dalyvius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių