Nostalgija: italų legenda T. Cutugno karjeros 40-metį atšvęs ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Po penkerių metų pertraukos į Lietuvą grįžta italų estrados legenda Toto Cutugno. Dainininko, švenčiančio savo muzikinės karjeros 40-metį, koncertai vyks gruodžio 20 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje ir gruodžio 22 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Koncertinio turo „The Best Tour“ metu kartu su T. Cutugno scenoje pasirodys ir jo legendinė muzikantų grupė.

Vienas garsiausių Italijos dainininkų, dainų autorių ir kompozitorių muziką atrado savo tėvo, grojusio trimitu, dėka. Fosdinovo miestelyje Toskanoje gimęs Toto, arba Salvatore, Cutugno savo muzikinę karjerą pradėjo kaip būgnininkas, vėliau sukūrė savo grupę, kuri grojo tik jo kūrybos dainas. Jaunystėje išryškėjęs Toto, kaip dainų kūrėjo, talentas vėliau pavertė jį vienų geriausių dainų autorių. Per savo karjerą jis sukūrė daugybę hitais tapusių dainų tokiems atlikėjams kaip Joe Dassinas, Mireille Mathieu, Dalida, Johny Halliday, Michelis Sardou, Sheila ir daugeliui kitų.

1976-aisiais T. Cutugno kartu su savo grupe „Albatros“ pirmą kartą dalyvavo San Remo dainų festivalyje – daina „Volo 504“ pelnė jam trečią vietą. Po kelerių metų, 1980-aisiais jis dar kartą pasirodė San Remo festivalyje – šįkart su hitu tapusia daina „Solo Noi“, kuri atnešė Toto Cutugno pergalę. 1984–2005 m. jis dar šešis kartus tapo San Remo festivalio prizininku, kaskart pelnydamas sidabrą.

1990-aisiais T. Cutugno atstovavo Italijai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Nugalėtoju tapęs dainininkas tapo pirmuoju šio konkurso laimėtoju, kuris pats sukūrė ir pergalę jam pelniusios baladės „Insieme: 1992“ tekstą, ir muziką. Tai buvo antras ir kol kas paskutinis kartas, kai Italija nugalėjo „Eurovizijoje“.

T. Cutugno yra išleidęs 18 albumų, publikos simpatijas pavergė ir hitais tapo ne viena jo daina –„L‘Italiano“, „Solo Noi“, „Innamorati“, „Serenata“, „Insieme: 1992“, „Donna“, „Soli“ mėgstamos ir klausomos ne tik Italijoje.

Koncertus Lietuvoje italų muzikos žvaigždė vadina švente – nuo scenos sklinda nuoširdumas, o savo klausytojus T. Cutugno neretai palepina ilgesne nei planuota programa. Bilietus į T. Cutugno koncertus Kaune ir Klaipėdoje platina bilietai.lt.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių