Nepraleiskite: „Kaunas Jazz 2018“ atskleidžia nemokamų renginių ciklą

  • Teksto dydis:

Džiazo sostine tituluojamas Kaunas nuo balandžio 19 iki 28 dienos miestiečius ir miesto svečius pakvies į „Kaunas Jazz 2018“ nemokamų koncertų ir renginių ciklą.

Viso festivalio metu džiazo gerbėjams bus pasiūlyta daugiau nei 20 nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų Kauno miesto erdvėse, kurios šiais metais, kaip niekad išskirtinės.

Nemokami koncertai – netradicinėse Kauno erdvėse

Balandžio 19 d. festivalio atidarymas įvyks išties festivaliui netradicinėje erdvėje – Kauno autobusų stotyje, kurioje pasirodymą surengs atlikėja Kotryna Juodzevičiūtė su grupe. Drauge su profesionaliu atlikėjų kolektyvu jaunoji dainininkė ruošia išskirtinę programą neeiliniam koncertui – netradicinėje vietoje. Todėl miestiečiai ir miesto svečiai kviečiami savo akimis išvysti tikrą muzikinį iššūkį.

Balandžio 21 d., šeštadienį, organizatoriai kviečia apsilankyti dar vienoje naujoje festivalio erdvėje – „Volfas Engelman Studija“, kur vyks išskirtinė „Gurmaniška Kaunas Jazz 2018 premjera“. Skambant Nacionalinės premijos laureato, ilgamečio festivalio „Kaunas Jazz“ dalyvio Petro Vyšniausko ir bliuzo gitaristo Vladimiro Kaplano specialiam muzikiniam projektui, festivalio svečiams bus pristatytas gurmaniškas ir specialiai festivaliui pagamintas gėrimas. Todėl kas neabejingas gurmaniškai muzikai ir gurmaniškoms linksmybėms – šeštadienį turėtų praleisti būtent šioje studijoje.

Toje pačioje studijoje balandžio 30 d. po pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiančios talentingosios Laura Mvula pasirodymo, festivalio organizatoriai pakvies į naktines dūzges, kuriose šėlti iki paryčių kvies Ažuolo Paulausko muzikinis projektas „I Am The Music“.

 

Lauko scena – Laisvės alėjos šerdyje

Kasmet nemokamų festivalio renginių ciklas tradiciškai prasidėdavęs Vienybės aikštėje, šiais metais dėl miesto rekonstrukcijų persikelia į Laisvės alėjos šerdį – prie pat fontano. Čia bus sukonstruota moderni lauko scena, kurioje balandžio 27 ir 28 d. laukia išskirtiniai pasirodymai.

Balandžio 27 d. Karo muziejaus sodelyje ir vėl skambės varpų džiazo muzikos koncertas.

Balandžio 27 d. Lauko scenos atidarymas vyks su jau tradicija tapusiu vaikų piešinių konkursu „Kaunas Jazz ant grindinio“. Kiek vėliau scenoje tradiciškai festivalio lankytojų lauks ir muzikinis linkėjimas nuo Estijos festivalio „Jazzkaar“. Šiais metais juos iš kaimyninės Estijos perduos grupė „Laura & W“.

Kiek vėliau šventinį fejerverką ne tik danguje, bet ir scenoje sukurs penkių jaunų vaikinų orkestras „Rakija Klezmer Orkestar“. Balkanišką, čigonišką ir litvakišką klezmerį grojantys atlikėjai žada supažindinti su pasaulietinės žydiškos muzikos kryptimi, kuri Lietuvoje po Antrojo pasaulinio karo beveik išnyko.

Balandžio 28 d. Lauko scenoje koncertuos neįtikėtinos energijos Vakarų Afrikos ir Suomijos muzikantų grupė „Helsinki – Cotonou Ensemble“. Iš karto po jų tradiciškai bus pristatytos drabužių kolekcijos džiazo tema.

Šeštadienio naktį lauko scenoje pasirodymą užbaigs „Kaunas Jazz“ festivalio simboliu tituluojamos grupė „Saulės Kliošas“. Iš karto po grupės koncerto, susirinkę miestiečiai ir iesto svečiais galės pasigrožėti šventiniais fejerverkais.

Sekmadienį, Balandžio 29 d, Kauno sinagogoje svečiuosis „NaissBlue“ grupė iš Serbijos.

 

Tradicijos gyvos: varpų džiazas ir penktoji „Džiazo gatvė“

Tūkstančius gerbėjų kasmet į Kauną priviliojantys festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriai ne tik stengiasi paruošti išskirtinę programą, kurioje daugybė naujų ir netikėtų muzikinių projektų, bet ir kartu puoselėja tam tikras tradicijas, kurios yra neatsiejama festivalio „Kaunas Jazz“ identiteto dalis.

Viena tokių festivalio tradicijų – kasmet Karo muziejaus sodelyje skambantis Giedriaus Kuprevičiaus Varpų džiazo muzikos koncertas, kuris šiais metais skambės balandžio 27 d. ir ganėtinai naujas, tačiau tūkstančius gerbėjų pritraukiantis projektas „Džiazo gatvė“, kuri vyks balandžio 28 d. Penktus metus iš eilės Kauno centrinėse miesto gatvėse džiazo ritmais ir išskirtiniais atlikėjų pasirodymais projektas „Džiazo gatvė“ pristatys net devynis skirtingus renginius. Dviejose muzikinėse ir vienoje šokių scenose, išsidėsčiusiose Kauno centre ir senamiestyje pasirodymus surengs muzikos grupės, šokėjai, didžėjai. Kaip teigia kauniečiai ir miesto svečiai, būtent projekto „Džiazo gatvė“ metu Kaunas tampa tikra džiazo sostine.

„Kaunas Jazz 2018“ šiemet suvienys Lietuvos džiazo gerbėjus jau 28-ąjį kartą. Daugiau informacijos www.kaunasjazz.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių