Naujoji KTU teatro vadovė žada idėjų gūsį

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) profesionalų gretas papildė nauja teatro studijos „44“ meno vadovė Loreta Vaskova.  

Teatralė pasiryžusi įnešti naujovių ir didinti aktorių mėgėjų gretas. Kviesdama į teatrą pažvelgti plačiau, ji darbą su studentais pradėjo nuo cirko pradmenų.

„Studentai – be galo įkvepiantys, jie daug nori, ieško ir bando. Aišku, mokymosi kelias tikrai įvairus, bet įgytos patirtys yra labai vertingos“, – galimybe dirbti su aktorystės meno naujokais džiaugiasi L. Vaskova.

KTU teatro studijos vadovė kartą per mėnesį į užsiėmimus kvies autoritetingus profesionalus. Artimiausiu metu pasisvečiuoti studentiškoje draugijoje ir pasidalinti savo patirtimi ketina šiuolaikinio šokio choreografė Rūta Butkus, žonglierius Aurimas Blaževičius ir garsus Kauno režisierius Gytis Padegimas.

Be šių naujovių L. Vaskova numačiusi ir daugiau pokyčių. Teatro repertuare vietoje įprastų pjesių ji žada daugiau dėmesio skirti vis dar rečiau sutinkamam žanrui – dokumentikai.

„Mane nuolat domino darbas ne su pjese. Sakyčiau, ilgą laiką keliavau iki dokumentikos teatre, todėl dabar bandau šią kryptį. Tai naujiena Lietuvoje, kadangi neturime susiklosčiusios teatrinės tradicijos. Labai noriu, kad KTU teatro studija turėtų savo socialinę funkciją, kalbėtųsi su studentais jų kalba ir apie juos“, – sakė naujoji vadovė.

Moteris jau numačiusi premjerinį spektaklį, kuris bus kuriamas būtent iš dokumentikos.

Darbą su studentais šį semestrą L. Vaskova pradėjo nuo cirko pradmenų. Pasak jos, tai padės lavinti auklėtinių įgūdžius – koncentraciją, vaizduotę, atmintį, gebėjimą atsipalaiduoti. Režisierė rengia užsiėmimus, kurie paremti biomechanika – aktorių lavinimo metodika, kurios ji išmoko studijuodama Maskvos Mejerholdo teatro centre.

„Rusų teatro režisūros reformatorius Vsevolodas Mejerholdas – be galo įdomi XX a. asmenybė. Man jo transformuotos ir šiuolaikiniame kontekste pritaikytos idėjos dar ir šiandien atranda sau vietą, – pasakojo naujoji KTU teatro studijos meno vadovė. – Turime plėsti jaunų žmonių akiratį, todėl savo veikloje stengsimės į teatrą žvelgti kur kas plačiau. Tikiu, kad studentų gretos plėsis, tad esame atviri visiems. Greitai rengsime susitikimą, tad lauksime visų norinčių.“

L. Vaskova teatre – ne naujokė. Klaipėdoje ir Maskvoje teatro režisūrą studijavusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) doktorantė savo kūrybą yra pristačiusi ir užsienio publikai. Dalyvaudama įvairiuose festivaliuose, režisierė pelnė ne vieną apdovanojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių