Naktinei Kauno traukai neatsispiria ir vilniečiai

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kaunas – Lietuvos naktinio gyvenimo sostinė. Tuo net 101 proc. įsitikinęs klubo "La Bibliothèque" bendraturtis bei naujausio ir prabangiausio Kauno klubo "Nox" savininkas Rytis Garbaravičius.

Septyni tūkstančiai naktinėtojų

Per geras klubas Lietuvai. Nekaunietiškas. Tokių komplimentų ne tik tiesiai į akis, bet ir už nugaros išgirdo naktinio klubo "Nox" savininkas ne tik iš kauniečių, bet ir iš daugelio vilniečių.

Ne vieną šimtą tūkstančių litų kainavusio klubo "Naktis" ("Nox", išvertus iš lotynų k., – "naktis") atidaryme linksminosi apie 800 žmonių, kurių bent trečdalis buvo pramogų išlepinta sostinės grietinėlė.

Vilniečiai vėl atranda Kauną. Tai ne mitas. Ir tai tęsiasi ne pirmus metus.

Čia tiek pramogų?! Tokie geri klubai ir kokteilių barai?! Kas Kaune nutiko, kad nėra vietos net atsisėsti? Tiek daug žmonių ir taip viskas pasikeitę?!
Apstulbę vilniečiai po daugelio metų ar pirmą kartą atvykę į Kauną negali patikėti savo akimis.

"Buvome užsakę tyrimus. Kaune vakare į renginius, klubus, barus, restoranus eina linksmintis apie 7 tūkst. žmonių, todėl su vieno klubo savininku prieš kelerius metus sutarėme pasistengti, kad linksmintis į Kauną atvyktų ir kuo daugiau vilniečių", – teigia buvęs ir dar vieno populiaraus klubo "Macao" bendraturtis R.Garbaravičius. Jis neabejoja – Kauno naktinis gyvenimas daug kokybiškesnis, įvairesnis ir įdomesnis nei Vilniaus.

Ar dabar madingi naktiniai klubai – garantuota sėkmė verslininkui?

Rytis purto galvą: ne. Daug investuotų pinigų dar negarantuoja sėkmės, nes žmonėms gali nepatikti interjeras, programos, o duris atverti gali keli dar geresni klubai.
"Įprasta, kad sėkmingai klubas gyvuoja 3–5 metus, – optimalų skaičių pamini verslininkas. – Retas sėkmingai gyvuoja 10 metų. Žinoma, Londone, Paryžiuje, kur gyvena daug žmonių, geroje vietoje neprastas klubas pasmerktas amžinai sėkmei."

Vilniečiai išlepinti

R.Garbaravičiui nepatinka, kai į akis sako, kad klube viskas gerai, nuostabu.

"Man atrodo, kad tuomet yra priešingai – viskas blogai ir žmonės pataikauja. Geriau nuoširdi kritika. Tada gali siekti, keisti, tobulinti, – R.Garbaravičius įsitikinęs, kad Kaune egzistuoja visa pramogų ir laisvalaikio paletė – nuo teatrų iki pokalbių šou, nuo humoro vakarų iki koncertų, nuo gerų naktinių klubų iki kokteilių barų. – Klubine kultūra gerokai pralenkėme Vilnių. Ir tai jau įvertina ir vilniečiai."

Kodėl jis tuo įsitikinęs?

Vilniuje daugiau išlepintų žmonių. Daugiau snobų, kurie tik ateina į madingą klubą pabūti ir išgerti ar pasikalbėti su draugais bare, o pramogų kokybė jiems nesvarbu.
"Daugumai jų gali visą vakarą klube mušti būgnus paprastas jaunuolis, – teigia jaunas verslininkas. – Kauniečiams reikia kokybės, reginio, jie smalsūs."

Todėl į Kauną pradėjo plūsti žmonės ir iš kitų miestų. Tarp jų ir neabejingi vilniečiai, kurie nori paįvairinti aplinką, pamatyti kokybišką renginį ar koncertą.

Rytis neigia kalbas, kad Kaune pernelyg daug klubų ar barų. Jis nuoširdžiai džiaugiasi, kad šiemet prie Kauno pilies turėtų būti realizuotas dar vienas įspūdingas konkurentų projektas: "Nuostabi vieta, nuostabus vaizdas. Viskas labai gerai. Ir jei mes visi dirbsime maksimaliai, kokybiškai, bus pasaka. Žmonių netrūks, jų daugės ir iš kitų miestų. Kaunas gėdos nepadarytų maskviečiui, paryžiečiui ar londoniečiui."

Neatsitiktinai Kauno naktiniam gyvenimui komplimentus nuoširdžiai žarstė ne tik vilniečiai, čia apsilankiusios žvaigždės, o rygiečius apstulbino stilingos, įmantriais drabužiais ir šukuosenomis pasipuošusios profesionalios "Nox" šokėjos.

Rėmai, kaukės ir paprastumas

Taip, vilniečiai ir kauniečiai šiek tiek skiriasi. Rytis pripažįsta, kad Kauno klubinio gyvenimo gerbėjai puošnesni, į svarbius įvykius, gimtadienius neateina bet kaip vilkėdami, o vilnietis ir į solidų jubiliejų, ir į filharmoniją dažniau nei kaunietis ateis vilkėdamas marškinėliais bei mūvėdamas džinsais.

"Kaunietės didesnės fyfutės, vilnietės išoriškai paprastesnės, – ieško skirtumų R.Garbaravičius. – Galbūt kaunietės labiau įspraudusios save į rėmus, bet jos paprastesnio charakterio. Tarp klubuose apsilankančių vilniečių daugiau snobų. Ir didesnis procentas sostinės pernelyg išlepinto auksinio jaunimo."

Pinigai ne tik suteikia puikių galimybių siekti, pamatyti pasaulį, būti laisvam, domėtis istorija, mokslu, kultūra ir dvasiniais dalykais. Pinigai taip pat ir gadina žmones.
"Vilniuje sukasi didesni pinigai, todėl daugiau išlepusių ir sugadintų žmonių, – mano Rytis. – O kokie jie užaugs, labai priklauso nuo tėvų, nuo auklėjimo."

Tiesa, iki kaulų smegenų kauniečiu save vadinantis ir labai mylintis gimtąjį miestą, kurio prisiekia niekada neiškeis į kitą, R.Garbaravičius visiems netaiko šablonų.

"Draugas sako, kad Vilniuje – daugiau paprastų žmonių, Kaune – rėmų ir kaukių, nors Kaunas septynmyliais žingsniais laisvėja, tampa stilingas ir kartu neišsižada kokybės, nelieka abejingas", – mąsto verslininkas.

Naktį išryškėja šviesa

Naktiniame klube Ryčio turbūt niekas jau nestebina. Per ketverius metus jis matė neištikimybių, vagysčių, muštynių, pernelyg daug alkoholio vartojančių žmonių. Matė, kaip solidūs, garbingi prabangiais kostiumais vilkintys vyrai ar vardinėmis suknelėmis pasipuošusios moterys tampa šlykštūs ir arogantiški.

"Alkoholis nė vieno žmogaus nepadaro protingo, – viešą tiesą patvirtina R.Garbaravičius. – Beje, mažiau prognozuojamai jis veikia moteris. Mačiau, kaip malonios tampa pikčiurnomis, o kuklios ir tylios virsta seksualiomis šokėjomis."

Meilės scenos? Apie jas galima įtarti ar išgirsti, kai į tualeto kabiną eina porelė ir iš jos sklinda tam tikri garsai.

"Na, jei prispyrė reikalas – ką darysi, – nusijuokia Rytis. – Svarbu, kad to nedarytų viešoje vietoje."

Kokia jo gyvenimo filosofija? Kaip jis mano, kam duotas gyvenimas? Gyventi linksmai, nes gyveni tik kartą.

"Žinoma, esu dėkingas tėvams, kad jie suteikė man geras sąlygas, – sako verslininkas. – Nereikia daryti bet ko, bet sieloje reikia būti laisvam. Tačiau svajok atsargiai, svajonės pildosi."

Ar naktis keičia "Nox" savininką? Taip. Suteikia ir šarmo ir nuovargio. O diena jam – pasirengimas nakčiai.

Kodėl Ryčio verslas – naktinis gyvenimas?

"Naktį nutinka įdomiausi, geriausi dalykai, – šypsosi 12 minučių po vidurnakčio gimęs verslininkas. – Naktį gražu. Apšvietimai, žvaigždės, ugnis. Naktį viskas išryškėja. Naktis pabrėžia visas spalvas ir būtent naktį geriausiai matosi šviesa."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labaass

Labaass portretas
Zinoma ,kad lengva tokiam kaip Rytis kai tevas visur sutvarko be kliuciu ir kai yra jo kapitalas pradziai ,bet siaip bachuriukas myli savo miesta ir todel saunuolis . O kur tie kurie turi pinigu ,sklaidosi kad myli musu miesta ir ar padare nors ka nors cia > Tegul ir siekdami pelno . Net isrinkti i Seima tik pateke i Vilniu jau perka ten butus ir nei pirsto neprideda ,kad sitie esantys valdzioje baigai sunaikinti Kauna . Gal kaip tik tik jaunimas ir pakeis ka nors .Jau geriau tegul kaip jo tevas pasisavina Neries pakrantes ir kazka kitka padaro miestui ,o dabartiniai tai tik sau kemsa i kisenes ir kaip krepsininkai rengia klubus bei kavines ispanijose ir kitur . Tai kurie geresni ?Sekmes Ryciui

senis

senis portretas
kas suniui uodega pasikels, jei ne pats sau. gyvenu kaune, bet realiai yra keli normalus klubeliai kur gali nueiti ir viskas. nereik svaigt, kad kaunas niu jorkas.

žinau

žinau portretas
tik vieną, bet geležinę tiesą - Kaunas visuomet lieka Kaunu, stipriu ir jaunimo, ir mokslo, ir sporto, ir linksmybių bastionu, o Vilnius, tai visų Lietuvos miestų ir miestelių mišinys, vaizduojantis tautinių mažumų katilą ir dėl to netekusiu tikro lietuviškumo. Ir dėl to labai gaila, artėja rinkimai, ką rinks vilniečiai, kad Vilnius taptų tikra Lietuvos sostine ir nepaskęstų skolose? Linkiu gerai pasilinksminti Kaune.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių