Muziejuje Rumšiškėse sprogsta muzikinės granatos

Muzika, šieno kvapas, žvaigždėtas dangus, muziejaus aplinka – tokią pramogą Rumšiškėse šį savaitgalį siūlo naujas festivalis „Granatos Live. Jau penktadienį į jį sugužėjo tūkstančiai žmonių.

Naujas tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“ tris dienas vyksta Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse. Nešini palapinėmis ir miegmaišiais jau penktadienio vakarą jaunimas kulniavo ne vieną kilometrą, kol pasiekė plačioje teritorijoje išsidėsčiusias festivalio erdves.

Palapinių miesteliai įrengti atokiau nuo pagrindinių renginio vietų. Ne mažus atstumus tenka įveikti ir marširuojant nuo vienos muzikinės scenos iki kitos, kurių iš viso – keturios. Suskaičiuota, kad per tris festivalio dienas pasirodys daugiau kaip 30 įvairaus stiliaus muzikos grupių iš Lietuvos ir užsienio. „Sprogdinkite kokybišką muziką!“ – skelbia festivalio organizatoriai.

Be muzikos, siūloma įvairių pramogų, čia pat galima įsigyti maisto ir gėrimų. Pirmoje dienos pusėje numatytos bendros mankštos, Rytų kovos menų ar meditaciniai užsiėmimai. Šeštadienio vidurdienį kas norės, galės pasivaržyti tinklinio, badmintono ar minifutbolo aikštelėse. Be to, jaunieji melomanai gali pasidairyti po senąsias lietuvių sodybas ir susipažinti su kelių šimtmečių senumo mūsų protėvių buitimi.

Kam norisi vėlyvus vakarus leisti tykiau, gali rinktis kiną po atviru dangumi. Iki pusiaunakčio lauko ekrane rodomi trumpametražiai filmai, o po to kino seansas užbaigiamas įprasto ilgio filmu. Šiam seansui patartina turėti patiesalą atsisėdimui ir apsaugą nuo uodų. Renginio programą galima rasti www.granatos.lt.

Praėjusį savaitgalį šiame pat muziejuje vyko kitas muzikinis festivalis „Margos pievos“, tačiau tokios lankytojų gausos jis nesulaukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KD

KD portretas
Graži pora.

Jo

Jo portretas
Apie ,,Margas pievas" neskaičiau niekur, tiesiog nemačiau reklamos.Pasireklamuokit daugiau ir bus žiūrovų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių