Muziejuje G. Labanauskas pristatė penkioliktąją knygą

  • Teksto dydis:

Maironio lietuvių literatūros muziejuje šią savaitę Gintautas Labanauskas pristatė naująją eilėraščių knygą "Kažkada".

Pirmąją knygą G.Labanauskas išleido 2005 m. Jo kūrybiniame bagaže – poezija, apybraižos, esė, dienoraštis. "Kažkada" – penkioliktoji autoriaus knyga.

"Kažkada" – autoriaus pamėgta klasikinė, rimuota poezijos forma, retrospektyvinės įžvalgos, daugialypiai žmogiškosios esaties savitumai ir (tai galima laikyti šio autoriaus pasirinkta ir nuosekliai išlaikoma pozicija) pastanga puoselėti stiprybę ne tik savyje, bet ir kituose", – pastebi hum. m. dr. Eugenija Vaitkevičiūtė.

Pats autoriaus teigia savo eilėraščiais norėjęs tarsi sustoti, pamąstyti apie tikrąsias gyvenimo vertybes, kurios pasimiršta dėl beprotiškos gyvenimo skubos.

"Pagrindinė problema, kad mes gyvename, tarsi vyktų karas, tarsi trūktų šovinių. Namo grįžtame išsekę ir griūvame į lovą. O juk žmogui nepakanka tik pavalgyti ir pamiegoti. Tada ir norėjau pamąstyti, kas mes tokie, dėl ko gyvename", – teigė G.Labanauskas.

Renginyje kartu su juo dalyvvo Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius aktorius Egidijus Stancikas, aktorės Laima Rupšytė-Strazdauskienė, Hana Šumilaitė. Romansus pagal G. Labanausko eiles atliko Matas Kaunietis.

G.Labanauskas yra visuomeninio judėjimo "Dirbam Kaunui" narys, Lietuvos respublikinės Afganistano karo veteranų organizacijos pirmininko pavaduotojas. Tris kadencijas buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys. 2002 m. su bendraminčiais įkūrė Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nikodemas

nikodemas portretas
Kad pristatė penkioliktą knygą tai faktas,tik kiek tų knygų jis pats parašė?

Jonas

Jonas portretas
Grafomanas Maironio muziejuje?.. Už kiek?

lijopardas

lijopardas portretas
Kada marvelės prieplauka veiks kapitone ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių